НАЧАЛО ЗДРАВЕ Увийте крака си със зеле и вижте какво ще се случи!

Увийте крака си със зеле и вижте какво ще се случи!

0
Увийте крака си със зеле и вижте какво ще се случи!
Увийте крака си със зеле и вижте какво ще се случи!

Зеле – един от онези зеленчуци, които са често подценявани. В същото време зелето има ниско съдържание на калории и високо съдържание на хранителни вещества. По-специално, то е богато на витамини С, К и калий, има противовъзпалително действие и дори се бори с рака. Изненадани ли сте? Сега ще научите още нещо за неговите прекрасни свойства.

Нашите предци са използвали зеле в продължение на векове за лечение на оток и синини. Глутаминът, летливите, антоцианините и витамините, съдържащи се в него, помагат за предотвратяването появата на рак, за лечение на артрит и спортни травми.

Това, което ви трябва за компрес със зеле, са:

Зеле;

Бинт или марля;

Фолио;

Готварска печка;

Стъклена бутилка или точилка.

Измийте зелето и махнете горните листа. Отделете няколко листа, оставете ги да изсъхнат и  отстранете всички твърди части. Сега увийте листата във фолио и ги сложете за 5 минути във фурната. Зелето трябва да е топло, но не горещо.

Получените листа сложете на крака си (или на друга засегната област) и увийте мястото с бинт. За да почувствате максимално облекчение, трябва да прилагате компреса 2-3 пъти на ден. В рамките на един ден ще забележите значително подобрение.

Важно: Ако имате нужда от студен компрес, сложете зелето за десетина минути в хладилника.

Вижте още: Ето как да оцелеете, ако имате сърдечен удар и сте сами у дома!

Компресът със свежо зелено зеле работи добре, но най-мощни са свойства на червеното зеле. Ако имате някакви симптоми на алергия към този зеленчук (което по принцип е много рядко), веднага отстранете фолиото и се консултирайте с лекар!

Използвайте свежия зеленчук в храната – под формата на кисело зеле за зимата, под формата на сок или като основа за салати!

Природата ни дава толкова много прекрасни природни лекарства, нека ги използваме!