НАЧАЛО ЗДРАВЕ Узнайте как чесънът бори невралгията и синузита!

Узнайте как чесънът бори невралгията и синузита!

0
Узнайте как чесънът бори невралгията и синузита!
Узнайте как чесънът бори невралгията и синузита!

Чесънът – кой не знае за него?! Неговите лечебни свойства са се доказвали повече от един път, така че неговото използване в народната медицина е незаменимо! В тази статия ще ви разкажем повече за приложението му в една определена сфера – при лечението на невралгия. Ефективността му ще ви изненада, защото не всяко средство или съставка са способни на такъв резултат!

Чесънът е уникален зеленчук, великолепна подправка за много ястия, чудотворно лекарство! Чесънът е известен още от Древността. Дори в Древен Египет се е знаело за неговите възстановителни свойства. Надпис на плоча на една от египетските пирамиди съобщавал за това колко много чесън, лук и репички се използвали в храната от строителите. Той е считан за един от най-важните природни средства за лечение в древна Гърция и Рим.

Сок от чесън, смесен с екстракт от семената на сънотворен мак, се добавя към виното. С това вино се поливали пациентите преди операция. Със сок от чесън били напоявани превръзките на рани, за да се предотврати отравянето на кръвта. Чесънът е била задължителна добавка към диетата на гладиаторите и легионерите. Вярвало се е, че той укрепва духа, поражда презрение към смъртта и лекува всички болести. Във всички времена чесънът е смятан за лек срещу чумата и холерата.

В Русия чесънът е смятан за лек срещу отрова и инфекциозни заболявания. Изсушеният чесън се счита за талисман срещу злите сили. В Китай чесънът се използва за лечение на храносмилателни неразположения, ревматизъм, респираторни заболявания и много други. В Япония той задължително се използва в борбата с всички ракови заболявания.

Искаме да ви споделим една рецепта, в чийто състав влиза чесъна. Тя ще ви помогне в лечението на следните хронични заболявания: тригеминална невралгия, ишиас и синузит. Тази рецепта е помогнала на много хора да върнат здравето в организма си.

Тайната на чесъна:

Вземете няколко (за предпочитане големи) скилидки чесън, потопете ги във вряща вода и ги варете в продължение на 1-2 минути. Скилидките трябва да бъдат затоплени, но не и да се преваряват.

Нарежете скилидките на половина и поставете резените на мястото, където усещате болка. Ако скилидките са много горещи, можете да получите тежки изгаряния, затова трябва да бъдат топли, но не и да позволите да изстинат прекалено много.

Ако са много горещи, можете да сложите скилидките чесън не върху кожата, а върху тънък плат като марля или носна кърпа. Отгоре покриете с вълнена кърпа. Когато чесънът се охлади (след 10 минути), е препоръчително веднага да се повтори процедурата.

Приложената превръзка върху възпаленото място трябва да бъде добре затегната, така че да не се отпусне. През деня можете да направите една процедура, така че да не се изгорите. Достатъчни са две или три процедури за хора, които са страдали в продължение на години от невралгия, и ще забравят за нея.

Вижте още: Кажете сбогом на грипа и синузита с тази невероятна смес! 

Чесънът помага при простуди, треска, грип. За да се излекувате, сложете чесън до точката, която се намира между носа и веждите. Само след няколко минути дишането ви ще се подобри. Лечението на настинките с чесън и чрез природна медицина е много по-добро от традиционните методи и ще ви спести доста мъки.