НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Извадете врастналия нокът без да посещавате хирург

Извадете врастналия нокът без да посещавате хирург

0
Извадете врастналия нокът без да посещавате хирург
Извадете врастналия нокът без да посещавате хирург

Нокът, който е врастнал се получава често на палеца на крака при млади хора. Ще ви посочим истинско спасение от този болезнен проблем.

Възможно е да сте си купили чифт неудобни обувки или просто да сте забравили да отрежете ноктите си на време и ето – очаква ви неприятна изненада, от която за да се избавите трябва да посетите хирург. В действителност, има начин да се справите с това самостоятелно и за него именно ние ще ви разкажем днес. Надяваме се, че ще ви спаси от редица неприятни преживявания от посещението при лекар.

Извадете врастналия нокът без да посещавате хирург

Как да премахнете врастналия нокът на крака без хирургическа намеса

Преди да започнете, трябва да омекотите кожата на стъпалото и тази около ноктите. За да направите това е необходимо да се подготви гореща вана. Във ваничка напълнена с 5 литра топла вода трябва да се добавят 3 супени лъжици сода за хляб, а по желание може да се добави и сол. Температурата на водата, която използвате не трябва да пада под 37 C. Когато кракът се запари добре, трябва да го извадите от водата и да продължите с процедурата. Можете да използвате и лейкопласт върху областта на врастналия нокът, като по този начин се улеснява достъпът до проблемната област на нокътната плочка.

Извадете врастналия нокът без да посещавате хирург

За да повдигнете края на нокътя, поставете парче памук между нокътя и кожата с помощта на пинсети. Преди да поставите памука на повредения участък от палеца, обработете мястото с антибактериална течност или йод. Ще трябва да смените памука и превръзката след 24 часа. Тази процедура трябва да се прави в продължение на 15 дни. В резултат на това, ноктите трябва да се върнат към нормалното си състояние.

Вижте още8 интересни и нестандартни идеи за красива коледна елха

Ако имате проблем с това да поставите памук между кожата и нокътя, използвайте смес от 1 супена лъжица пресен мед и 1 смачкана скилидка чесън или алое вера. Тази смес притежава омекотяващо и антисептично действие.

Извадете врастналия нокът без да посещавате хирург

Трябва да запомните, че най-важната част на този метод е омекотяването на кожата и подмяната на памука ежедневно. Когато приключите с 15-дневният цикъл на процедурата, ще е необходимо единствено да се отстрани врастналата част на нокътя.

Разбира се, редовният педикюр ще ви спаси от такива проблеми в бъдеще. Въпреки това, ако забележите инфекция или нежелана деформация на нокътя, потърсете съвет от лекар.