НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лимонената вода и страничните ефекти от нейната консумация!

Лимонената вода и страничните ефекти от нейната консумация!

0
Лимонената вода и страничните ефекти от нейната консумация!
Лимонената вода и страничните ефекти от нейната консумация!

Лимонената вода насърчава бързата загуба на тегло. Тази информация сме я чували много пъти. Приемът на лимонена топла вода на гладно помага за ускоряването на метаболизма и по този начин се поддържа процеса на загуба на телесна маса.

Лимонът също така е богат източник на витамини и антиоксиданти, които дават “експлозия” от енергия на тялото ни.

Предимствата на топлата вода с лимон, са огромни, но, както се казва, всяка монета си има две страни. Вие може да вземете решение да я консумирате в борбата с излишните килограми, но за съжаление, това означава да навредите на зъбите си.

Киселините в лимона в комбинация с топлата вода отслабват силата на зъбния емайл. По този начин, ако измиете зъбите си 30 минути, след като сте пили лимоновата напитка, вие може да повредите зъбния си емайл.

Въпреки това, не се притеснявайте изобщо и не се отказвайте от този лечебен метод! Просто трябва да вземете няколко предпазни мерки за защита на вашите зъби, докато използвате този лек.

Следвайте тези съвети, за да поддържате зъбите си здрави и продължете консумацията на лимонена вода всяка сутрин.

Вижте още: 6 вида хронични болки, чийто корен се крие във вашите емоции

  1. Не пийте топла вода – просто смесете лимоновия сок с вода със стайна температура. Това ще намали киселинния ефект върху вашия зъбен емайл.
  2. Използвайте сламка за минимален контакт на зъбите с лимонената киселина.
  3. Не мийте зъбите си веднага след приема на лимонената напитка. Вземете една доза 45 минути преди да измиете зъбите си.

Следвайте тези съвети и бъдете здрави!