НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 11 трика да запазите топлината у дома през зимата!

11 трика да запазите топлината у дома през зимата!

0
11 трика да запазите топлината у дома през зимата!
11 трика да запазите топлината у дома през зимата!

Топлината през зимата изисква да бъдат спазени определени правила. За да се постигнете комфортна температура в стаята, всеки от вас трябва да стане едва ли не експерт в областта на енергийната ефективност. Предлагаме ви 11 трика, които ще ви помогнат да се запазите дома си топъл.

Как да бъдете по-икономични по отношение на отоплението през зимата?

Част от топлината, която се отделя от радиаторите, се губи от студения въздух, проникващ през стените. Покрийте с фолио стената, така че да не надвишава особено много размера на радиатора. Този трик добавя 2-3 градуса на температурата в стаята.

Ако не сте сменили старата дървена дограма, се опитайте максимално да я херметизирате. Поставете около рамките пяна и покрийте с хартиени ленти, а фугите между стъклото и рамката запълнете със силикон.

Често съвременната дограма пропуска студен въздух. Проверете дали вашият прозорец е коригиран правилно в зимен режим – обикновено хората, които монтират вашата дограма, я настройват за лятото. Също така, обърнете внимание на уплътнението. Ако не е добро, го заменете. Тези мерки ще ви спестят допълнително 1-2 градуса.

Ето такива котки не позволяват на студения въздух да проникне в стаята.

След като сте използвали фурната, оставете вратата й отворена, за да може топлината да се разпространи из целия апартамент.

Ако стаята е много студена, си направете този екологичен нагревател: не консумира ток и излъчва достатъчно топлина, за да се затопли цялото помещение!

В ярки слънчеви дни разтворете завесите, за да позволите да влязат максимално светлината и топлината. Но веднага след като слънцето залезе, прозорците спират топлината и спомагат за охлаждането на апартамента. Използвайте завеси от по-плътна материя в тъмни цветове, за да спират по-ефективно студения въздух.

През зимата дръжте далече обемистите мебели от радиаторите, за да не спират разпространението на топлината. Между другото, можете да сложете шкафове на по-студените стени.

Килимите покачват с до 1 градус температурата в стаята.

След гореща вана или душ, оставете вратата на банята отворена.

Вижте още: Поставила хляб под течаща вода. Вижте какво се случило!

Жителите на по-горните етажи е препоръчително да покрият частично вентилацията, за да съхранят до 0,5-1 градуса от температурата в помещението.

И най-накрая: наистина най-топъл е домът, в който атмосферата е наситена с доброта и любов, където хората са винаги готови да се стоплят един друг с думи или прегръдка!

Не забравяйте да споделите тази полезна информация с приятелите си. Те ще са ви благодарни.