НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Бързо и лесно почистване – коя домакиня не мечтае за подобно чудо!

Бързо и лесно почистване – коя домакиня не мечтае за подобно чудо!

0
Бързо и лесно почистване – коя домакиня не мечтае за подобно чудо!
Бързо и лесно почистване – коя домакиня не мечтае за подобно чудо!

Ако мечтаете за бързо и лесно почистване на дома ви, то вие сте избрали правилната статия!

Кой домакиня не иска да има магическа пръчка, с която с един удар да се справи с цялата домакинска работа?

Докато учените изобретят подобно устройство, ние ви предлагаме 7 съвета за по-лесно почистване и спестяване на време. Ще бъдете приятно изненадани, но малките неща наистина правят живота по-лесен!

Как бързо да почистим апартамента си?

Покрийте дъното на рафтовете и съдовете в хладилника с пластмасови изтривалки за сервиране: така ще можете лесно да отстраните замърсяванията, просто чрез премахването на слоевете от хартия. Разбира се, това не ви освобождава от необходимостта от редовното почистване, но в голяма степен ще ви улесни.

Купете си (можете дори да си направите свои собствени) висящи джобове-органайзери: те са много удобни за съхранение на малки неща. Сложете ги във вътрешната страна на гардероба си и никога няма да съжалявате!

Сложете всички почистващи препарати в една кошница. Следващия път няма да ги търсите на неправилното място.

Ако нямате възможност (или желание) веднага да измиете чиниите след хранене, не забравяйте да ги накиснете. Така няма да ви се налага да чоплите остатъците храна от чиниите…

Ако искате изпраните ви чаршафи да миришат приятно, добавете към препарата няколко капки етерично масло от лавандула. Този трик също така ще ви спаси от разможаване на мухъл в пералната машина.

За да не потъмнява крана на чешмата и за да не се натрупва плака, всеки път, когато миете чиниите си, го избърсвайте с гъба, напоена с оцет. Тогава няма да имате нужда да използвате агресивни почистващи препарати.

Вижте още: Тези правила за сервиране трябва да ги знае всяка домакиня!

И последният трик: психологическия! По време на редовното почистване, преди да започнете чистенето на някои елементи, включете таймер, отброяващ 5 минути. Ще се изненадате колко бързо можете да си свършите работата, когато срокът е строго ограничен!

Всички тези трикове са лесни за изпълнение. И ако те влязат във вашето ежедневие, ще видите колко по-малко време ще ви отнеме чистенето следващия път.

Сега можете да се отпуснете и да се потопите в четене на любимите си книги!