НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Пердета от тюл: вдъхновяващи идеи за всеки вкус!

Пердета от тюл: вдъхновяващи идеи за всеки вкус!

0
Пердета от тюл: вдъхновяващи идеи за всеки вкус!
Пердета от тюл: вдъхновяващи идеи за всеки вкус!

Преди много години в южната част на Франция, в малкия провинциален град Тюл майстори създали уникален за шиене плат, който е кръстен на името на града. Модерната всекидневна или спалня просто не е същата без елегантните завеси от този въздушен и качествен материал.

Днес ще ви дадем съвети как да декорирате стаята си с помощта на тюл. Когато го използвате като декорация за прозорци, вие визуално увеличавате стаята. С него можете да разделите пространството на функционални зони, спасява ви от поставянето на гипскартон или други видове прегради.

Тюл в интериора

Първата стъпка е да определите какъв вид тюл ви е необходим. Има изключително много видове тъкани, които обаче се разделят на няколко основни типа: органза, муселин и мрежести. Естественият тюл ще ви служи вярно в продължение на много години, но платът се нагъва и губи цвета си при излагане на силна слънчева светлина.

Затова е по-добре да си купите завеси, изработени от полиестерна тъкан. Полиестерните влакна правят завесата по-устойчива на избеляване и предпазва материала да не загуби първоначалната си форма след изпирането и.

Много важна характеристика на тюла е способността му да пропуска въздух. Например, мрежата не пречи на въздушния поток да минава през нея, но допуска прахови частици. Следователно, ще трябва да я перете често. Органзата има обратните свойства. Тя има лоша проницаемост на въздуха, но на практика не събира прах по повърхността й.

Как красиво да окачим пердета от тюл?

Не мислете, че трябва да омотаете малкия си прозорец в тясна и къса завеса от тюл. Напротив, ако го украсите от двете страни с достатъчно обемисти тюлени пердета, той ще започне да изглежда по нов начин.

Ако стените са в плачевно състояние, не е задължително да правите ремонт. Използвайте тюл в различни цветове и текстури. Получава се много оригинално.

Можете също така да опънете по стените ленти от тюл. Изглежда много хубаво.

Ако на една от стените пуснете да виси една обща завеса, обхващаща няколко прозореца, вие определено ще улесните работата си и ще намалите разходите си за интериор. По-добре е да пуснете един голям тюл на стената си.

Ако обаче сте щастлив собственик на прозорци големи от пода до тавана, можете да ги украсите с отделни ленти от този материал. Това е практично решение и определено говори за вкус.

С помощта на тюла добавете цветни акценти в скучния интериор или просто подобрете баланса на цветовете.

Дори и ако на прозореца сте сложили щори, които да ви предпазват от любопитните очи на съседите, можете да допълните визията му с тюл. Той веднага става по-привлекателен.

Късите завеси са удобни, когато не искате да привличате внимание към прозорците си.

Използването на няколко пласта плат е много лесно решение, което не позволява на завесите да изглеждат прекалено обемисти.

Разделете пространството на зони с помощта на тюл. За вас ще бъде истинско удоволствие и ще изглежда страхотно!

Дантелените пердета са загадъчни.

Балдахинът от тюл изглежда невероятно! Признайте си, че да спите на подобно легло е много по-приятно!

Можете да използвате този плат, за да украсите вашата вана. Изглежда уникално!

И ето още няколко идеи за вдъхновение.

Вижте още: Тя напоила кърпа в цимент и се получило нещо уникално!

Сега вече знаете, че с помощта на завесите от тюл, можете да промените интериора си до неузнаваемост. В допълнение, той е много по-евтин, отколкото  тапетите, картините, статуите и другите видове украшения. Вашият дом винаги ще изглежда свеж и скъп.

Използвайте този възхитителен материал у дома и споделете идеите за неговото приложение с приятелите си!