Хороскоп за всички зодии според рождената дата. Древните обитатели на Египет са притежавали обширни астрологични познания. Те считали, че житейските мигове са само подготовка за вечния задгробен живот, който се определял от боговете. Затова според датата си на раждане всички смъртни се оказвали под влиянието на един или друг бог.

Ако искате да откриете чертите на кой египетски бог се крие у вас, то потърсете в този хороскоп датата, на която сте родени, сред изброените по-долу. Прочетете и ще бъдете шокирани!

НИЛ (1-7 януари, 19-28 юни, 1-7 септември, 18-26 ноември)

Бог Нил и реката със същото наименование в Египет са се считали за източник на безкрайна енергия. Египтяните вярвали, че река Нил дава живот на жителите. Благодарение на нейните води напоявали земята и тя раждала плодове. Ето защо, жителите на Египет във времена на глад молели за помощ тази река. Бог Нил е бога на плодородието за египтяните.

Представителите на този знак по природа са  много страстни и импулсивни, според този хороскоп. Мотото на живота им е – по-добре да направя нещо и да съжалявам, отколкото да не направя и да съжалявам.

Подходящи за вас са всички професии, при които няма да ви се налага да седите по цял ден на работното си място, харесва ви да сте в движение и лесно променяте вида на дейността си.

Свръхестествената способност на хората Нил – това е дарът за изцеление. Ако се опитате, можете да премахнете с ръцете си главоболие и да се отървете от ýроки и негативна енергия. В непосредствена близост до вас хората се чувстват добре и спокойни. Вашето биополе носи в себе си огромен положителен заряд. Характер: жизнерадостни и търпеливи. Можете лесно да се адаптирате към всяка обстановка. Много проницателни сте, затова към вас се обръщат за помощ много хора. Вашиите съвети – винаги попадат на точното място. Вие винаги се оказвате там, където се нуждаят от вашата помощ. Но бъдете внимателни! Поради това често се възползват от вас. Не прощавате предателството, обзема ви ярост и в тези случаи действате импулсивно.

Вашите разсъждения са безапелационни. Може да се каже, че сте страстни и екстремни: във всичко вие се хвърляте с главата напред. Вие сте дълбоко семеен човек. Към близките си се отнасяте с особена нежност. Опитвате се да ги подкрепяте с блага дума и да ги вдъхновявате за нови подвизи.

AМОН-РА (8-21 януари, 1-11 февруари)

Aмон-Ра съчетава в себе си характерите на множество богове: Ра (бога на слънцето), Мина (богът на сътворението и възпроизвеждането), както и войнстващият бог Moнту. С течение на времето, Амон-Ра е станал защитник. Той е представен като човек с глава на овен. Понякога главата е оставала човешка, но украсена с овнешки рога и слънчевия диск. Той е бил съпруг на Мут, „Богинята-майка“.

Неговите подвластни – са мъдри и целеустремени по природа. В допълнение, едно от основните им качества е слънчевият оптимизъм. В колектива те обикновено поемат ролята на лидер. А от професиите избират тези, които им позволяват да демонстрират своите лични таланти. Стремежът към слава е в кръвта им. Похвалете някой подвластен на Амон-Ра и той ще повдигне планината. Свръхестественото при тях се изразява в способността да виждат бъдещето. Сред тези хора има много гадатели.

Характер: вашата честност и безгранична харизма привличат хората към вас. Вие умеете да убеждавате и притежавате ораторски талант. Понякога сте толкова популярни сред приятелите и колегите, че за любимия човек просто не ви остава време.

Смелост и жизнерадостност – това са вашите съюзници. Имате дарбата да успокоявате хората. Близо до вас всеки се чувства на висота. Понякога дори това излиза извън рамките на позволеното, казва този хороскоп. Имате аурата на лидер, но не и на диктатор. Добър дипломат сте, но често действате хитро и тайно. Странното е, че в любовните отношения ви е трудно да разкриете напълно душата си пред партньора.

MУТ (22-31 януари, 8-22 септември)

Богинята Мут символизира строгата майка. Мут е втората по значимост богиня в египетската митология, след Изида. Името й буквално се превежда като „майка“. Изобразяват я като жена с двойна корона на главата: короната на Горен и Долен Египет. Понякога тя е представена в по-опасен вид: като лъвица или грифон.

Нейните подвластни, според този хороскоп, са взискателни и към себе си и към другите. Чужди на романтиката, те винаги са готови да помогнат не на думи, а на дела. Сред тях има много изследователи, експериментатори и хора, които са носители на прогреса в нашето общество. Свръхестествеността ви се изразява във вашата голяма физическа сила, здраве и талант да чувствате всяка неприятност като далечна. С такъв човек като вас не е страшно да се отиде на каквото и да е проучване.

Характер: вие сте много емоционални и може би затова често не ви стига увереност в себе си. Вие често се хвърляте от тъга към радост.

За да ви се хареса някой, той трябва да се запаси със забележително търпение. Можете да живеете в изолация от другите и да си изградите своя собствена тайна градина. Смятате, че по този начин ще се предпазите от негативни емоции. Любовта заема важно място в живота ви. Въпреки своите понякога преувеличени страхове, вие сте в състояние да преместите планини, за да победите и да постигнете душевно равновесие в здравия съюз със своя партньор.

ГЕБ (12-29 февруари, 20-31 август)

Египтяните го смятат за символ на Земята, трайното обединение и единството. Геб символизира Земята, растенията и минералите. Изобразяват го като мъж с червена корона или перука, разделена на три части, с изображение на … гъска. Ако сте родени под този знак, вие сте много добър съветник, добър и чувствителен човек. Сред подвластните на Геб има много общественици, психолози и експерти в областта на технологиите.

Вашата свръхестественост е в това, че всичко разцъфва в ръцете ви. Само да хвърлите на земята семенце и то покълва, сочи този хороскоп. Всичко зелено на планетата дарява хората Геб със сила и енергия.

Характер: вие сте уверени, че сте флегматични? По-скоро, вие не разполагате с достатъчно енергия. По-точно, вие имате собствен стил на разпределяне на времето: никакво бързане, никакво суетене. Вие сте чувствени, впечатлителни и много привлекателни. Приятелите ви имат такова доверие, че дори и да не искате, те започват да споделят с вас проблемите си, сигурни, че вашият съвет ще промени живота им към по-добро. В любовта търсите човек, чувствителен, доверчив и енергичен.

ИЗИДА (11-31 март, 18-29 октомври, 19-31 декември)

Изида символизира женствеността и майчинството. Съпруга на Озирис, тя олицитворява богинята-майка и защитава новородените и мореплавателите. Особена популярност Изида спечелила, след като веднъж съживила съпруга си Озирис, убит от ревнивия му брат. Тя често е изобразявана като жена с рога на бик, между които блести диска на слънцето, а в скута й седи сина й Гор.

Щастие е, ако под нейния знак се роди представител на нежния пол. В крайна сметка, същността на Изида – е любовта. Подвластните й сеят около себе си топлина и нежност. Но в същото време те знаят точно какво искат от живота. Звездите им предсказват успех в икономиката и педагогиката. Свръхестествената им дарба е, че носят на всички късмет – в това се състои техният талант. Вие сте като талисман за щастие. Всички тъмни сили заобикалят в страни от мястото, където се намирате.

Характер: вие сте весели, открити, амбициозни. Живеете с пълна сила, красиви, енергични, без предразсъдъци и угризения на съвестта. Обичате нови вълнуващи експерименти. Вие сте спокойни, доверчиви, щедри, обичате хората и безрезервно им се доверявате. Влюбчиви сте, но умеете да обичате дълго и обогатявате семейния живот с приятни (или не много) изненади. Въпреки това, вие сте такива идеалисти, че ако веднъж не намерите достоен партньор, се разочаровате от хората и предпочитате да живеете „сами, отколкото просто с някого“.

ОЗИРИС (1-10 март, 27 ноември – 18 декември)

Озирис е един от най-важните египетски богове. Оженвайки се за сестра си Изида, за да управлява Египет и да доведе там цивилизацията, той вбесил брат си Сет, който се опитал да го убие, но съпругата му Изида го върнала обратно към живота. По този начин Озирис, символът на плодородието и развитието, се превърнал в господар на „оня свят“. Като бог на мъртвите, той говорел с хората за живота им и гарантирал оцеляването им под земята. Това божество символизира обновяването, тъй като никога не умира. Неговите подвластни са отлични оратори и организатори, според този хороскоп.

От свръхестественото боговете са ви дарили със способността да виждате през хората. Понякога изглежда, че тези хора могат да четат мислите на другите. От тях не трябва нищо да се крие.

Характер: вашето любопитство ви тласка към нови, необичайни и неочаквани експерименти. Вие вярвате в живота и сте уверени в себе си. Всеки миг вие изживявате с пълна сила, без да се страхувате от неуспехи. В края на краищата, за вас винаги има резервна пътечка, възможност всичко да се поправи, да се впуснете в нови, още по-вълнуващи приключения. Всичко тече, всичко се променя.

Въпреки това, неудържимият ви оптимизъм изисква почивка, така че от време на време да изпадате в лека депресия. Неувереността в себе си също може да бъде предизвикана от факта, че не можете да стоите далеч от каквото и да е. Вие успешно съчетавате в себе си сила и крехкост, страст и алтруизъм. Понякога търсите жерави в небето, когато синигерът вече стои в ръцете ви. Приятелството за вас често е по-силно от любовта.

ТОТ (1-19 април, 8-17 ноември)

Той помагал на хората да овладеят речта, писмеността и аритметиката. Покровител е на учени и философи. Бог на знанието и писмеността, Тот бил съветник на Озирис и защитник на Гор. Изобразяван е като човек или павиан с глава на птицата ибис, украсена с луна. Почитали го като бог на ораторското изкуство и аритметиката. Смятали го за писар на боговете и мерило на времето. Това му спечелва мястото сред магьосниците. Говорят, че той е закрилник на астрономите, счетоводителите и лекарите. Подвластните му се отличават като хора, отделящи голямо внимание на детайлите и със способност за анализиране и логическо мислене – сочи този хороскоп.

Свръхестественото на хората на Тот е, че те могат лесно да овладеят техниката за хипноза. Да убедят някого в нещо – за тях не е проблем. Трябва само да го погледнат в очите. Те могат за пет секунди да разграничат истината от лъжата.

Характер: любопитството, съчетано с предприемаческия дух ви кара да търсите нови и непознати неща. Оставайки чаровни и скромни, вие стоически издържате всички препятствия, които животът е приготвил за вас. Винаги се стремите да откриете истината. Вашата щедрост може да се сравни само с вашата честност. Винаги и навсякъде се чувствате като у дома си. Харесва ви да си служите с думите и сте надарени с педагогически талант. Тези качества ще ви помогнат да изберете професия, на която ще останете верни за цял живот. Що се отнася до любовта, можете да дадете на вашия партньор най-доброто, умело скривайки всичките си недостатъци.

АНУБИС (8-27 май, 29 юни – 13 юли)

Анубис в египетската митология и според този хороскоп е богът, който се е занимавал с балсамирането на мъртвите. Но тази церемония под негово ръководство се е провеждала тържествено и както бихме казали днес – с вицове и рими. Анубис, богът на мъртвите, е бил разпоредител на погребалните церемонии и мумифицирането. Той очаквал мъртвите на входа на тъмното царство, оглавявал съда над душата и осигурявал защитата им, носел храна на гроба им. Името му означава „чакал“ и затова го изобразявали по стенописите като чакал или диво куче със заострени уши и удължена муцуна.

Анубис дарява своите подвластни с чувство за черен хумор и способност в трудни ситуации да откриват забавните моменти. Това са хора – „сови“. Те обичат да си лягат късно и да се събуждат късно. Предпочитат уединението пред шумните компании. И в службата, макар и да остават сами с проблемите, могат да донесат повече ползи, отколкото ако работят в екип. Свръхестествената способност на хората на Анубис е талантът да раздават правосъдие. Благодарение на покровителството на този тайнствен бог, никой смъртен не може да скрие от вас истината. Вие винаги се изправяте в защита на слабите и наказвате виновните.

Характер: предпочитате сянката пред светлината, самотата пред популярността … Много хора считат, че сте мистериозен човек. Ценят ви заради вашата чувствителност, искреност и вярност.

Според този хороскоп, вие сте малко идеалисти и много емоционални. Ето защо понякога изпадате в депресия. Но може би именно тя ви помага да решите някои проблеми. Вие сте един прекрасен психолог, защото света на безсъзнанието не е тайна за вас. Когато сте изправени пред дилема, вие сте категорични и не променяте веднъж взетото решение. Това ви създава някои проблеми в романтичните отношения. Старите рани не зарастват, ето защо ви е толкова трудно да намерите сродна душа. Поради това, партньорът си вие избирате много внимателно, след като десетократно се уверите, че връзката ви се основава на пълно взаимно зачитане и хармония.

СЕТ (28 май – 18 юни, 28 Септември – 02 октомври)

У древните народи Сет се е считал за символ на свободата. Бог на тъмнината, безпорядъка, опустошението, бурите и войните. Често е изобразяван като човек с глава на глиган. Египтяните придавали особено значение на култа към Сет. От ревност, той убил брат си Озирис, но Изида, съпруга на Озирис с помощта на Тот и Анубис го съживила. Като наказание за това деяние Сет е бил заточен в пустинята. Други източници твърдят, че той е бил изпратен на небето, където и сега стои пред нас като Голямата мечка. Родените под знака на Сет са изключително амбициозни, находчиви, уверени в себе си и в своята правота. Такива хора често са избирани в политиката, а също и за ръководители в най-горния ешелон на властта.

Свръхестествените си способности подвластните на Сет проявяват, когато започнат да гледат на карти, на кафе и дори по облаците. Никой по-добре от тях не може да чете знаците на съдбата и да направи правилните изводи. На тях може спокойно да поверите съдбата си, сочи египетския хороскоп.

Характер: вие сте завоевател и смятате, че препятствията са създадени за това да се преодоляват. Затова и вие непрекъснато ги търсите. Не зацикляте на миналото, а с надежда гледате към бъдещето. Вие не съумявате да се поучите от миналите си грешки, затова постоянно нещо започвате отначало, проверявате способностите си, като се конкурирате с някой. Вътрешно спокойствие намирате в стремежа си да разрешавате заплетени ситуации.

Често ви се струва, че можете да разчитате само на себе си. Вие не можете да търпите ограничения в професионалната, социалната и любовната сфера. Със своя егоизъм вие се защитавате от събития, които биха могли да ви наранят. Предпочитате да избягате и да се скриете, за да запазите свободата си. В любовта, вие трудно можете да контролирате своята ревност: подсъзнателно избирате такива партньори, на които ще им хареса импулсивното ви поведение.

Вижте ощеВ кой месец е родена жена ви – разберете нейния жизнен път!

БАСТЕТ (14-28 юли, 23-27 септември, 3-17 октомври)

Бастет е богинята на любовта и плодородието. Изобразявана е като жена с глава на котка или лъвица. Тя защитавала фараоните и човечеството. Божество в прикритието на котка дава на подвластните си очарование, способност да бъдат чувствителни и да разбират ситуацията. Това е идеалната съпруга и майка. Тези хора с лекота добиват успехи във всички професии, които се считат за женски. От тях стават отлични учители, медицински сестри, цветари и счетоводители. Те перфектно плетат, шият и готвят вкусно. За свръхестествена може да се счита способността им да успокояват и с лекота да освобождават от стреса. Те имат невероятно „уютно“ биополе, което затопля всичко наоколо.

Характер: вие сте свикнали да се отбранявате. Бдителността е вашата силна страна, но прекомерната предпазливост ви пречи да оцените ситуацията правилно. Трябва да преодолеете срамежливостта и да бъдете отворени към света, тогава животът ще ви изглежда много по-интересен и по-ярък. Вашият чар и естествено обаяние, а също и дипломацията, грацията и щедростта ви, привличат хората към вас. Проницателността ви, добре развитата интуиция и чувство за такт заставят вашите приятели да се обръщат към вас за съвет. И те не грешат, защото вие винаги ще намерите най-точните думи за всеки един от тях, разкрива този хороскоп.

В любовта търсите партньор в състояние да оцени вашата чувственост и емоционалност. Своите близки вие обграждате със специално внимание, грижа и безгранична любов.

ГОР (1-7 май, 20-30 април, 12-19 август)

Той често е изобразяван като човек с глава на птица. Бог на небето, на звездите, на любовта, защитник на фараоните, Гор е един от най-старите и най-значими египетски богове. Изобразяват го често във вид на сокол със слънчев диск над главата или като човек с глава на сокол. Казват, че очите му са способни да вижата през нощта. Тези, които са родени под покровителството на Гор, са създадени да летят. Те имат богато въображение и великолепна фантазия и перфектно реализират своя потенциал в областта на творческите професии. От тях се получават добри биолози, зоолози и дресьори на животни.

Свръхестественото при подвластните на Гор се проявява в това, че те са в състояние да разбират езика на животните – разкрива този хороскоп. Котките и кучетата с радост реагират на техните команди. С ласка и сила, те могат да укротят всяко животно.

Характер: ценят ви заради вашата жизнерадост, щедрост и здрав прагматизъм. Вие виждате ясно своите цели, така че постигането им би трябвало да се случва без проблеми. Имате душа на творец и не се страхувате от упорита работа, напротив, даже се стремите към нея. Обичате риска и не бягате от отговорност. Освен това винаги сте уверени в себе си.

Обичате да управлявате, да контролирате всичко, а обкръжаващите не са във възторг от вашия деспотизъм. Вие не сте много тактични. Трябва да поработите върху търпението и дипломацията си. Вие сте напълно способни на любов от пръв поглед. Но такава любов е краткотрайна. За всяко нещо си има време. С възрастта ще станете по-постоянни в своите чувства.

СЕКМЕТ (29 юли – 11 август, 30 октомври – 07 ноември)

Това е божество с глава на лъв. Нейният съд е безпристрастен. Основната цел на живота ù е справедливост. Секмет означава „сила, мощ“. Секмет била богиня на кавгите и войната. Тя предизвиквала суши или наводнения и като цяло, била източник на човешкото нещастие. Това зловредно момиче разпространявало епидемии, но в нейната власт била и силата за избавление от болести. Тя покровителствала лекарите и магьосниците. Тя била представяна във вид на лъвица или жена, облечена в дълга туника, с глава на лъвица.

Ако сте родени под знака на това божеството, най-вероятно се ползвате с голям авторитет сред обикновените хора, взискателни сте както към себе си, така и към другите. Ще бъдете еднакво талантливи във всички професии, където се налага често да общувате с хора и да вземате важни решения. Свръхестествен се оказва късмета ви, разкрива този хороскоп. Вие умеете да се появявате в точното време на точното място. И с каквото и да се захванете, винаги ще ви съпътства късмет.

Характер: вие сте човек, страстен, непреклонен, горд. Винаги имате много приятели, макар и да не сте прекалено снизходителни към другите. Вие много добре се контролирате и затова рядко правите грешки. Въпреки това, зад вашата горда натура се крие една честна, чувствителна, предпазлива по природа и очакваща признание душа. Перфекционисти до мозъка на костите си, вие винаги оставате неудовлетворени. По-голяма гъвкавост, въображение и малко самокритика ще ви помогнат по-леко да приемате живота.

Хареса ли ви представения от нас египетски хороскоп? Споделете го с приятелите си.