НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Една богата жена отишла за съвет при психолога си, но…

Една богата жена отишла за съвет при психолога си, но…

0
Една богата жена отишла за съвет при психолога си, но...
Една богата жена отишла за съвет при психолога си, но...

При психолога пристигнала една красива, богата и добре облечена жена. Тя започнала да се оплаква, че животът й е празен и няма смисъл. Психологът изслушал внимателно всичките й терзания, а след това извикал една възрастна жена, която почиствала офисните помещения.

– Сега Мария ще ни разкаже как е намерила щастието. Тя знае всичко, което на теб ти е нужно, така че я слушай внимателно.

Старицата оставила метлата си, седнала на един стол и започнала да разказва своята история:

“Съпругът ми почина от малария, но три месеца по-късно, единственият ми син почина при катастрофа. Никой не ми остана. Не можех да спя, не можех да се храня, не можех да се усмихвам… Мислех си за това как да сложа край на живота си. Но една вечер, когато се прибирах от работа, дойде при мен едно малко коте. Беше студено, така че ми беше жал за него и го прибрах. Котенцето беше много гладно и когато му налях малко мляко, то облиза цялата чиния. После започна да мърка и да се трие в крака ми – в този момент за първи път се усмихнах от няколко месеца насам.

Помислих си, че ако помогна на малкото коте, което ме накара да се усмихна, е възможно да бъда щастлива отново, просто трябва да правя нещо добро за другите хора! На следващия ден изпекох курабийки и го занесох на болната си съседка. Всеки ден аз се опитвах да направя нещо добро за другите. И тяхната радост и благодарност ме правиха щастлива. Сега апетитът ми се върна и имам такъв здрав сън, че направо да ми завиди човек! И всичко това, защото открих, че трябва да давам моето щастие на другите.

Вижте още: Причта за това, колко е важно да знаем собствената си цена

Когато приключила разказа си, богатата жена започнала да плаче. Тя имала много пари, но отдавна разбрала, че няма как да си купи щастие с тях…

Животът е красив, но когато сте щастливи и когато правите другите щастливи! Щастието – това не е цел, а начин на мислене. Не трябва да се целим в бъдещето, а да живеем тук и сега. Щастието не зависи от обстоятелствата – то е съзнателно решение на всеки отделен човек. Щастието е това, което сме, а не това, което притежаваме!

Споделете тази история с приятелите си и не забравяйте да разпръсквате щастие около вас!