Преди известно време говорих с един човек за силата на привличането чрез нашите мисли. Той каза, че не вярва мисълта да може да привлича каквото и да било и че всичко било уж късмет. По неговите думи, разбира се, тя винаги водела до неуспех, защото обърквала всичко, до което се докоснела. Така е било винаги и винаги щяло да бъде, друго не можело да се очаква. Когато започвал нещо ново, той знаел предварително, че нищо добро нямало да излезе, така че на теория положителното мислене не отговаря на истината.

Човекът обаче така и не разбра, че най-силният аргумент в полза на Закона за привличането се крие в собствените му убеждения. Той потвърди, че винаги очаква най-лошото и че винаги се случва това, което наистина е очаквал. Чудесна илюстрация на Закона за привличането, нали? Въпреки това, с каквито и аргументи да разполагате, не можете да го убедите в обратното. Той е „против закона“, винаги очаква провал, и всичко, което се случва с него само засилва вярата му в несъстоятелността на менталните науки.

Много хора изглежда мислят, че Законът за привличането работи само, когато човек иска нещо страстно, силно и постоянно. Те изглежда не разбират, че една силна вяра също е толкова ефективна, колкото силното желание.

Успешните хора вярват в себе си, в успеха си и не обръщат внимание на задържането и ограниченията, и постигат целите си без капка съмнение. Техните възгледи и цели могат да се променят в процеса на реализация, но те са сигурни въпреки промените, че в крайна сметка всичко ще бъде, както трябва. Вярата на човек привежда в действие най-могъщите сили на мисълта.

Който вярва в своите неуспехи, бъдете сигурни, че ще бъде победен. Как би могло да бъде другояче? Просто всичко, което прави и казва, е изпълнено с мисли за неуспех. Други хора пък спират да вярват в способностите си. От своя страна, те вместо да си обяснят неуспехите с липсата на вяра в себе си, те още веднъж се заблуждават, че са били жертва на лошия късмет.

Успешните хора постоянно подлагат себе си на провали, затваряйки съзнанието си за негативни мисли, където раждат успешни планове за действие и в последствие, със сигурност ще се възползват от плодовете на тяхната настройка. Обезсърчението не е най-благоприятното състояние, в което гениалните идеи ще дойдат. Нашият ум ни дава полезни съвети за действие, само когато ние сме пълни с ентусиазъм и надежда.

Ние инстинктивно усещаме атмосферата на неуспех около някои хора, точно както усещаме атмосферата за успех при други. Може дори да чуем от неудачниците следния коментар за успешните хора, които се намират в моменти на трудност: „О, той ще се оправи – невъзможно е да потъне.“ Атмосферата на провал или успех е създадена от доминираща психологическа настройка. Изчистете ума си!

Няма такова нещо като случайност.

Законът за привличането работи навсякъде и всичко, което се случва. Невъзможно е даже най-семплите случаи да се случат случайно – анализирайте ги и ще видите, че това е следствие от действието на закона!

От движението на света до растежа на неговото потомство – всичко е обект на прилагането му. Падащите скали от планинския склон не са случайни, те са били предизвикани от сили, които са действали в продължение на векове. А преди това е имало и други причини, докато се стигне до безпричинната първопричина.

По същия начин, не случайно, действа и самият живот. Тук, както и другаде, дали го знаем или не, този закон се прилага в пълна сила. Вашето невежеството за закона ще ви донесе всички видове проблеми, защото му противоречите. И обратно, ако започнете да действате в съответствие със Закона за положителното мислене, влизате в неговия поток и животът ви ще се промени в съвършено различна светлина.

Оригиналният закон не може да бъде премахнат. Можете да опитате да му се противопоставяте и да създавате по пътя си препятствия за неговото не осъществяване. Дали това ще доведе до неговия край? Разбира се, че не. Въпреки това, вие сте свободни да повтаряте своите опити, колкото трябва, докато не научите урока си.

Законът за привличането със силата на мисълта е в следствие от реалността на вашите мисли. Можете да ги направлявате във всички посоки, те ще се комбинират с други мисли, образувайки различни комбинации, но ще се движат към мястото, където те са привлечени от сила, и ще избягват съзнанието, излъчващо противоположните на тях мисли.

Умът ви привлича мислите на другите хора, изпратени съзнателно или несъзнателно. Но той привлича само онези идеи, които са в хармонична връзка с вашите. В света подобните мисли се привличат, а противоположните се отблъскват взаимно.

Вижте още: Какво става, ако ципът ви се развали? Вижте този лесен трик!

Настройвайки се за смелост, увереност, сила и успех, вие събуждате съответните мисли и привличате подобен характер, хора и събития, които са съвместими с вашата умствена нагласа. Преобладаващата мисъл определя какво ще дойде при вас. Тя е смесена с мислите на хората, които са били създадени със силата на привличането. Рано или късно тази мощ ще ви привлече един към друг, в случай че никой не промени посоката на своите мисли.

Вие вероятно ще се уморите, ако трябва да преминете от едната крайност към другата, така че хармонизирайте себе си със Закона за привличането! Действайте в хармония с него. Направете го част от себе си. Влезте в неговото действие. Запазете равновесие. Настройте своя ум към кураж, доверие и успех. Свържете го с положителните мисли, излъчвани всеки час от стотици други умове. И вземете всичко най-хубаво от своите мисли и не се лишавайте от нищо по-малко!