НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ако използвате алуминиево фолио, спрете веднага!

Ако използвате алуминиево фолио, спрете веднага!

Ако използвате алуминиево фолио, спрете веднага!
Ако използвате алуминиево фолио, спрете веднага!

Ние всички употребяваме алуминиево фолио в кухнята при готвене и за опаковане на храна, както и често го използваме за лечение на някои често срещани заболявания. Въпреки това, последните изследвания показват, че има нещо важно, което не знаем за него.

Първо, алуминият е невротоксичен и тежък метал, който може да причини сериозни нежелани ефекти върху функциите на мозъка и дори се свързва с болестта на Алцхаймер.

Според медицинските експерти въздействието на този тежък метал може да причини дълготрайни неблагоприятни ефекти, включително умствено увреждане, загуба на паметта, загуба на съзнание и координация.

Това проучване показва, че готвенето с помощта на алуминиево фолио засяга костите, защото алуминият се натрупва в тях и заема пространството на калция и така намалява неговото ниво.

В допълнение, учените са успели да свържат готвенето с алуминиево фолио с белодробната фиброза и други респираторни проблеми от вдишването на частици алуминий.

Много хора не знаят, че когато алуминиевото фолио е изложено на висока температура, то облъчва храната с парчета метал, който се “впива” в тях.

Вижте още: Невероятни методи на нашите баби, които наистина работят!

Доктор Есам Зубайда, изследовател в Американския университет в Шарджа (Дубай), е проследил въздействието на фолиото върху готвенето и е установил, че храната, приготвена в алуминиево фолио, може да съдържа до 400 мг алуминий.

За сравнение препоръчителната дневна ставка на алуминий в организма според Световната здравна организация е ограничена до 60 мг.

loading...