НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ако използвате алуминиево фолио, спрете веднага!

Ако използвате алуминиево фолио, спрете веднага!

0
Ако използвате алуминиево фолио, спрете веднага!
Ако използвате алуминиево фолио, спрете веднага!

Ние всички употребяваме алуминиево фолио в кухнята при готвене и за опаковане на храна, както и често го използваме за лечение на някои често срещани заболявания. Въпреки това, последните изследвания показват, че има нещо важно, което не знаем за него.

Първо, алуминият е невротоксичен и тежък метал, който може да причини сериозни нежелани ефекти върху функциите на мозъка и дори се свързва с болестта на Алцхаймер.

Според медицинските експерти въздействието на този тежък метал може да причини дълготрайни неблагоприятни ефекти, включително умствено увреждане, загуба на паметта, загуба на съзнание и координация.

Това проучване показва, че готвенето с помощта на алуминиево фолио засяга костите, защото алуминият се натрупва в тях и заема пространството на калция и така намалява неговото ниво.

В допълнение, учените са успели да свържат готвенето с алуминиево фолио с белодробната фиброза и други респираторни проблеми от вдишването на частици алуминий.

Много хора не знаят, че когато алуминиевото фолио е изложено на висока температура, то облъчва храната с парчета метал, който се “впива” в тях.

Вижте още: Невероятни методи на нашите баби, които наистина работят!

Доктор Есам Зубайда, изследовател в Американския университет в Шарджа (Дубай), е проследил въздействието на фолиото върху готвенето и е установил, че храната, приготвена в алуминиево фолио, може да съдържа до 400 мг алуминий.

За сравнение препоръчителната дневна ставка на алуминий в организма според Световната здравна организация е ограничена до 60 мг.