НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Между стената и ваната имате голям процеп? Това е решението!

Между стената и ваната имате голям процеп? Това е решението!

0
Между стената и ваната имате голям процеп? Това е решението!
Между стената и ваната имате голям процеп? Това е решението!

Проблемът с разстоянието между ваната и стената е познат на всички. Дори и най-малкия процеп води до много неприятни последици: противна миризма на влага, мухъл, петна и в крайна сметка недоволни съседи.

Най-ефективният метод за справяне с това явление е да затворите пропастта и да забравите за проблема.

Ние ще ви дадем няколко прости начини как да запълните разстоянието между ваната и стената. Тези методи ще бъдат усвоени дори и от най-крехките рамене!

Възможни решения на проблема:

Самозалепваща се лента

Това е най-бързият и най-достъпен начин за тези, които планират да запълнят малките процепи. Съставът на лентите включва фунгициди, така че проблемът с плесента ще бъде решен от само себе си. Залепете лентата на чиста и суха повърхност. В действителност, специалистите нямат доверие на лепенката, затова допълнително може да използвайте течен силикон.

Санитарен силикон

Този метод е подходящ и за най-тесните процепи. За най-добри резултати предварително почистете и подсушете повърхността, а след това нанесете слой от специалния силикон.

Не забравяйте, че след употреба на уплътнителя, трябва старателно да проветрите помещението, докато изсъхне, тъй като съдържа оцетна киселина, която има по-скоро неприятна миризма.

Полезно: ще се получи по-гладка повърхност, ако използвате самозалепваща лента за изолиране на процепите.

Полиуретанова пяна

Това, по наше мнение, е най-лесният начин. Необходимо е само повърхността да е чиста и суха преди нанасяне на пяната в пролуката между ваната и стената. Материалът се разширява, за да запълни цялото налично пространство. След това трябва да се изчака да изсъхне напълно. И не забравяйте, че пяната трябва да е водоустойчива!

Циментов разтвор

Това е отличен и ефективен начин за запълване на големите разстояния! Както и при предните методи, повърхността се почиства, но без да се подсушава. След това се подготвя специален кофраж. Намажете областта с разтвора и оставете да изсъхне напълно. Този метод е доста не естетичен, затова се препоръчва циментовият разтвор да се прикрие с лента или керамични плочки.

Вижте още: Избелване на тъканите в домашни условия! 100 % ефективност!

Керамичен перваз

И последният, може би най-естетичен вариант, с който да затворите процепа между ваната и стената – е керамичният перваз. Той се поставя със специално лепило за плочки. Трябва да отделите повече време и усилия, но резултатът ще надхвърли всички очаквания!

Избрахте ли си метод? Тогава действайте! Малко усилия и готово – ваната ви ще бъде свежа, приятна и уютна!