НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 10 ситуации, в които пастата за зъби няма да ви разочарова!

10 ситуации, в които пастата за зъби няма да ви разочарова!

0
10 ситуации, в които пастата за зъби няма да ви разочарова!

Оказва се, че нещо толкова просто като пастата за зъби, може значително да ви помогне при всякакви екстремни ситуации, като например:

Премахване на неприятни миризми

Ако по кожата на дланите и пръстите ви е останала миризма след почистване на риба, рязане на лук или чесън или друга не много приятна миризма, то знаете, че сапунът няма да ви помогне. В този случай, пастата за зъби определено ще ви е от ползва. Капнете две малки капки колкото грахово зърно на дланите си, добавете вода, за да образува пяна и изплакнете. Кожата ви вече ще ухае на свежест.

Ускоряване зарастването на натъртвания

Освен повърхностни възпаления пастата за зъби може да успокои дори подкожните такива. Синините ще станат с по един-два тона по-светли, а някои пасти, съдържащи ментол или мента, ще обезболят мястото. Смесете паста за зъби с лосион за тяло и приложете на възпаленото място. Би било по-добре да направите процедурата през нощта и да покриете с бинт.

Почистване на килима

Мръсотията и петната от килима ще се изчистят с помощта на пастата за зъби – тя е в състояние да се справи с почти всичко. Достатъчно е да нанесете смес от паста за зъби с малко вода върху засегнатия участък, да изтъркате леко и да оставите да подейства за известно време.

Премахване на остатъци боя от кожата

Доста често срещан проблем са остатъците от боя след боядисване на косата. Но в състава на пастата за зъби влизат фини абразивни частици, които няма да навредят на кожата и в същото време напълно ще я почистят от багрилата.

Укрепване на ноктите

Качествената паста съдържа калций и укрепва зъбния емайл. Ако приложите пастата за зъби върху ноктите си, ефектът ще бъде същият – тя ще ги подсили. Нанесете паста за зъби върху ноктите си за около 15 минути и изплакнете с топла вода.

Премахване на драскотини от екрана на телефона

За да се отървете от драскотини на екрана на вашия смартфон, нанесете малко количество от пастата за зъби върху мек материал или памучен тампон. Внимателно изтъркайте. След това избършете с леко навлажнена кърпа, отстранявайки плаката от пастата. Екранът отново ще бъде гладък.

Борба с акнето

В състава на пастата за зъби влиза малко количество водороден прекис, така че ако нанесете върху възпалената област само капка от пастата, тя ще почисти кожата, ще предотврати разпространението на бактерии и ще успокои възпалението.

Премахване на следи от пастели по стените

Един от вариантите за спасение от боядисаните стени с детски рисунки е пастата за зъби. Всичко това е факт благодарение на същите фини абразивни елементи.

Вижте още: Избелване на тъканите в домашни условия! 100 % ефективност!

Освежете съдовете

Понякога, дори и след измиване на пластмасовите или стъклените съдове, те се захабяват. Пастата за зъби ще се справи, така както се справя с проблемната кожа.

Полира хромирани части

Смесителите, маркучите, крановете ще заблестят от чистота, ако използвате паста за зъби. Ефектът е невероятен и вече знаете този трик!