Не е за вярване как една напитка може да подобри работата на сърцето ви!

Сърдечно-съдовите заболявания са сериозен проблем, който засяга хората по целия свят. Високото кръвно налягане предизвиква разтягане на стените на артериите. Това може да повиши риска от висок холестерол.

Високото ниво на холестерола е основен рисков фактор за сърдечно-съдовите заболявания, защото мазнината от храната се натрупва в лигавицата на кръвоносните съдове.

С течение на времето, тези мастни депа образуват наслояване, наречено атером. Този слой от холестерол причинява възпаление на стените на кръвоносните съдове. Плаката, която ограничава сърдечната артерия, е бомба със закъснител заради заплахата от внезапна криза.

Консумирането на храни, които са с ниско съдържание на мазнини, с високо съдържание на фибри и с значително количество антиоксиданти са в състояние да коригират или дори да намалят нивата на лошия холестерол.

Стафидите са храна с ниско съдържание на мазнини, богати са на антиоксиданти и фибри, които могат да защитят кръвоносните съдове, да предотвратят и намалят натрупването на лошия холестерол.

Тази напитка ще отпуши артериите и ще ви предпази от заболявания на сърцето.

Съставки:

2 супени лъжици прясно настърган джинджифил

1 чаша стафиди

4 супени лъжици зелен чай

1 литър вода

2 супени лъжици мед

Начин на приготвяне:

В тенджера налейте вода и добавете стафидите. Оставете да ври. След 10 минути отстранете тенджерата от котлона и добавете зеления чай, меда и 2 супени лъжици джинджифил. Затворете капака на тенджерата и я увийте в топъл вълнен плат. Оставете така през цялата нощ – 8 часа. На сутринта прецедете готовата напитка.

Вижте още: Забравете за болката в ставите с помощта на оцет!

Пийте 150-200 мл. два пъти на ден – преди хранене.

Стафидите съдържат, както разтворими така и неразтворими фибри, антиоксиданти и калий – всичко, от което се нуждаете, за да възстановите сърцето си. Влакната могат също така да стимулират изгарянето на излишните мазнини и да намалят количеството лош холестерол в организма.