НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Какво отнема от енергията на дома ви? 10 неща, които да избягвате!

Какво отнема от енергията на дома ви? 10 неща, които да избягвате!

0
Какво отнема от енергията на дома ви? 10 неща, които да избягвате!
Какво отнема от енергията на дома ви? 10 неща, които да избягвате!

Моят дом – моята крепост! Ние сме свикнали да чуваме тази поговорка, но дали наистина, дома ни е защитен от опасно влияние, което може да понижи нашата жизненост. Какво става, ако вместо да бъде убежище и символ на спокойствието, домът ни се превърне в място на безсилие и привличане на различни неприятности.

Днес ще ви разкажем за основните грешки, които хората допускат в рамките на дома си. Опитайте се да ги избягвате! Ако се справите успешно, още щом преминете през прага, вие наистина ще почувствате уют, комфорт и сигурност в дома си.

Не сядайте на ъгъл

“Седем години нещастие!” ще си кажете! Ъглите, които са издадени, било то на масата, шкафа или на нещо друго, изпращат лоши “отровни стрели”, носят нещастие и ви оставят без пари, здраве и късмет.

Не поздравявайте през прага

“Раздяла”. Точно така: прагът е енергийна бариера, която разделя два свята. От едната страна сте вие – “своето”, а от другата страна вашите гости -“чуждото”. Невидимата граница обърква взаимоотношенията ви и предава енергия от свят в свят. Оказва се, че връзката между “участниците в контакта” след време се разрушава.

Не гответе, ако сте в лошо настроение

Така майките и бабите учат начинаещите домакини. По-възрастното поколение е напълно право: храната поглъща енергията на околната среда и вие приемате с тази храна освен калориите и витамините и съответния енергиен заряд. Супата и котлетите, “заредени” с кавга, новината за следващо терористично нападение или емоциите, породени от телевизията – всичко това е “ужас”, който може да отрови семейството ви.

Не стойте в задната част на дома ви

Ние можем да усетим хладно треперене, дори ако се намираме зад някой близък за нас човек. И това не се крие в древните ни инстинкти, принуждавайки ни от страх да дебнем врага си, а в това че самата заплаха не сигурно място сама по себе си. Липсата на подкрепа и опора се счита за най-слабата позиция на властта. Това е толкова важно, както за човека, така и за къщата. Затова винаги трябва да имате стена или най-малко екран в задната част на къщата си или да бъдете защитени от висок хълм или висока съседна къща.

Не стойте в ъгъла

Друга изключително неблагоприятна позиция. Ъгълът се смята за място, което може да изсмуче човешката енергия като вампир. Нищо чудно, че непослушните деца се слагат с лице към ъгъла с цел да загубят излишната си енергия (важно: не прекалявайте с наказанията към децата си).

Не гледайте в счупено огледало

Вреди не само напуканото огледалото, но огледалото с рисунки, огледалните плочки и другите подобни повърхности. Всички тези предмети унищожават енергията, която засяга предимно здравето.

Малко огледало в джоба ще ви спаси от враговете ви

Ние все още вярваме, че когато носим в себе си малко огледало, то ще ни спаси от недоброжелатели. И наистина тяхната енергия се отразява в огледалото. Там ще се отразят и всички лоши мисли и намерения, а също така и цялата негативна енергия, насочена против вас. Препоръчваме ви да защитите къщата си от неблагоприятно въздействие, като поставите огледало, което да виси на вратата или прозореца ви.

“Не сочете с пръст”

Предупредете човека, който разказва за нечие заболяване, да не ви сочи с пръст. Механизмът работи в случай, че той ви посочи с пръст в момента, в който той обяснява за дадена болест. По този начин изпраща негативната енергия към вас. Същевременно споменавайки заболяването, той дава допълнителни подробности и точна информация за диагнозата.

Вижте още: Как да преобразим стария пуловер – 15 интересни, уютни и топли идеи

Не се връщайте, ако вече сте тръгнали!

Не забравяйте, че ние говорихме за прага на вратата. Всички тези скокове “от един свят в друг” са наситени с енергия – това със сигурност е известно на запалените туристи, които често пресичат националните граници. Ако трябва да се върнете – възстановете първо силите си: приклекнете и погледнете в огледалото си, за да се отрази енергията ви.

Минете под дъгата – очаква ви щастие

Разбира се, тези, които си спомнят подробностите от физиката в училище, знаят, че да минете под дъгата е невъзможно. Но дори само да видите дъга – това е символ на Небесната врата и се смята за добър знак. Опитайте се да “укротите” дъгата и да я внедрите в собствения си дом. Ето защо са толкова благоприятни арките в дома ви – минавайки под тях, всеки път вие сте „под дъгата” и получавате защита от Небето.