НАЧАЛО ЗДРАВЕ Пречистване на дебелото черво от токсини с помощта на 2 съставки

Пречистване на дебелото черво от токсини с помощта на 2 съставки

Пречистване на дебелото черво от токсини с помощта на 2 съставки
Пречистване на дебелото черво от токсини с помощта на 2 съставки

Процесът на пречистване на дебелото черво е начин за за премахване на токсините от организма. А също и за постигане на оптимално здраве.

Съществуват различни методи за пречистване на червата, но този метод е може би най-лесният начин за пречистване на ректума, когато това трябва да се направи бързо, но качествено.

Това средство се състои само от 2 съставки и води до пречистване  на червата много бързо.

Приготвена у дома, тази напитка ще направи всичко безопасно, нежно и ефективно. Най-невероятното е, че този метод е практически безвреден. Чрез него не просто ще се получи пречистване на организма ви, но и той ще спомогне за филтриране на лошите отпадъци и постигане на добър бактериален баланс на храносмилателната ви система.

Как действат тези два компонента?

Наскоро, нефилтрирания ябълков оцет започна да се ползва с голяма популярност сред медицинските специалисти и представителите на научната общност, както и сред тези, които търсят решаване на здравните проблеми с помощта на естествени средства. Този евтин метод има много положителни качества за здравето на цялото тяло и по-специално на дебелото черво.

Следващият път, когато отидете до магазина за ябълков оцет, обърнете внимание на вида оцет, който в долната част на бутилката има мътна утайка. Това нещо се нарича “майка”. Не се смейте. Нарича се така, защото има много хранителни вещества, които не са били филтрирани в процеса на пастьоризация на оцета. Тези нефилтрирани частици от оцета ще ви дадат най-голяма полза за бързото пречистване на ректума.

“Майката” на ябълковия оцет съдържа оцетнокисели бактерии, които съединявайки се с кислорода, помагат за ферментацията на ябълковия оцет. Тези полезни бактерии разграждат храната в червата ни. Ябълковият оцет съдържа калий и ензими, които прогонват умората. Плюс това, неговите аминокиселини спомагат за натрупването на млечна киселина в тялото, което води до предотвратяване на появата на умора. Той също понижава нивата на кръвната захар след хранене и разбира се понижава кръвното налягане.

Как да се приготви това средство

Тази рецепта за пречистване на дебелото черво е много проста. Ще са ви нужни само два компонента – това са непастьоризиран ябълков оцет с “майка” плаваща на дъното на бутилката и малко мед. Преди да започнете, разклатете бутилката с ябълковия оцет, за да се смеси с утайката, която се е утаила на дъното.

Кам чаша с 200 грама топла вода добавете:

. 2 супени лъжици ябълков оцет
. 2 супени лъжици мед

Разбъркайте получената смес добре, докато се разтвори меда. Можете да пиете тази напитка в началото на работния ден или по всяко време, когато чувствате, че имате нужда да се очисти дебелото ви черво. Не се притеснявайте да продължите
нормалната си ежедневна дейност без да мислите за това, кога ще започне процеса на пречистване.

При този тип пречистване не е нужно постоянно да имате наблизо тоалетна. Въпреки че последиците от това пречистване са бързодействащи, те лесно се усвояват от храносмилателната система и няма да изпитате бързи позиви на червата, когато го изпиете.

Ползи за здравето от това средство

Изследователите твърдят, че ябълковият оцет е много полезно вещество, което има множество съединения, благотворно влияещи на здравето. Известно е, че терапевтичният ефект на оцета се проявява във връзка с употребата в храната на много биологично активни компоненти, които той съдържа: оцетна киселина, галова киселина, катехин, епикатехин, хлорогенна киселина, кафеена киселина, р-кумарова киселина и ферулова киселина.

Изследователите също така казват, че оцетът включва много биологично активни съединения, които дават на тялото ни много полезни свойства:

. Отличен антиоксидант
. Борба с диабета
. Антимикробно средство
. Борба със злокачествени образувания
. Помощ срещу затлъстяване
. Хипертония
. Понижаване нивата на холестерола

Вижте ощеСок, който спасява хора: приготвя се изключително бързо!

По-специално, по отношение на рака на дебелото черво, японски изследователи са установили, че оризовият оцет намалява рака на дебелото черво при плъхове. Открито е, че оцетът може да убие различни видове ракови клетки, включително на белия дроб, гърдата, пикочния мехур и рак на простатата.

Натуралният пчелен мед има много полезни свойства за здравето ни, той помага за бързото премахване на токсините и очистването на дебелото черво. Съгласно последните проучвания се смята, че медът също може да намали риска от рак на дебелото черво. Той съдържа евгенол – А-фенолно съединение, което е доказано, че има анти-туморни свойства. Чрез експерименти с различни концентрации евгенол, учените са успели да намалят разпространението на рак на дебелото черво с почти 40%.

Активните съединения в натуралния пчелен мед помагат за унищожаване на раковите клетки в организма, което се явява отличен повод да се използва мед за безопасно почистване на червата. Освен това от непреработения натурален пчелен мед ние можем да получим пробиотици. Пробиотиците помагат за възстановяването на здравословните бактерии в храносмилателната ни система. Тези бактерии ни помагат да смиламе храната и да усвояваме хранителните вещества. Медът благоприятства увеличаването на нивото на добрите бактерии в храносмилателната ни система.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите си!