НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Стайни растения, които са подходящи за всекидневната

Стайни растения, които са подходящи за всекидневната

0
Стайни растения, които са подходящи за всекидневната

При избор на стайни растения за всекидневната, не е нужно да се вземат предпазни мерки. За разлика от растенията в детската стая и спалнята.

Въпреки това следва да помислим за някои неща. Заедно с украсата на интериора, избирайки стайни растения за всекидневната, няма да ни попречи да я обогатим с чист, свеж и умерено влажен въздух, за да създадем така необходимия за здравето и самочувствието климат. Така че функцията на цветята във всекидневната не е еднозначна.

Разбира се, ако не става дума за къща и помещението не е твърде голямо, като в много градски апартаменти, ще е необходима корекция на броя на растенията в стаята заради някои от техните специфични свойства като острата миризма, каквато задължително ще има. Ако семейството има малки деца, които непрекъснато тичат напред назад, този факт също не е за пренебрегване. Любопитните малчугани могат да достигнат до растенията, които са способни да ги наранят или имат отровни части.

Ако вашата дневна се намира от сенчестата страна, където има недостатъчно слънце и е доста хладно, не се притеснявайте, редица стайни растения намират за идеални такива условия. Изберете такива стайни растения като драцена, палми, маранта, пълзящ филадендрон.

1. Драцената според народните поверия е дървото на успеха, при това на бързия и лесния успех, с други думи – на късмета. Тя пречиства атмосферата от разрушителната сила на мислите, думите и чувствата. Тя носи радост в дома. Драцената е полезна за хора, които се занимават с търговия.

2. Покрай палмите всеки човек се чувства бодър и свеж. Те са своеобразни домашни “психолози”. Имат много силен характер, изчистват пространството от песимистична енергия, апатия, меланхолия.

3. Марантата сред хората е спечелила името “молитвено дърво.” Тя е предназначена да създава атмосфера на общуване в тези компании, където хората се опитват да се покажат. Премахва конфликтността и самохвалството. Вечер и през нощта внася успокоение.

4. Пълзящият филадендрон отлично почиства околното пространство от отровни вещества. Той е много енергичен, носи обновление, релаксация, свежа енергия.

За светла, но не много слънчева дневна е по-добре да се избере мирта, цисус, фуксия, монстера.

5. Миртата е била много популярна в Древна Гърция. Гърците посветили миртовото дърво на богинята Афродита. Мирта трябва да има във всеки дом. Това е дърво на щастието, символ на чистотата и целомъдрието.

6. Цисусът изпраща в обкръжаващото пространство горещи положителни импулси. Ако човек се занимава с рутинна работа или е твърде срамежлив, необходимо е просто да има цисус в дома си.

7. Фуксията почиства дома от застояла енергия и поддържа енергията на помещението в естествено движение, за да се обезпечи постоянен поток на творческа енергия.

Вижте ощеКак да порастe мандарината от семка в домашни условия?

8. Монстерата е нужна там, където цари хаос. Тя абсорбира вибрациите на безпорядъка и поставя всичко на мястото си.

В слънчеви всекидневни идеално преживяват цитрусови растения, “дървото на парите” (Crassula), хлорофитум, бамбук.

9. Цитрусовите растения са пътя към богатството и успеха, защото плодовете им приличат както на слънцето така и на златото. Ускоряват възстановяването след боледуване, имат положително въздействие върху децата.

10. Красулата (дървото на парите) поглъща енергията на мислите и чувствата, свързани с прекомерната загриженост за материални блага. Развива трудолюбие и постоянство.

11. Хлорофитум – естествен филтър, който почиства и дезинфекцира въздуха. В допълнение, той носи щастие в дома.

12. Бамбук – символ на успех, постоянство, желание за възход и развитие на кариерата. Стайният бамбук действа като катализатор, той дава енергия на хората и на животните.