Ползите от орехите не се намират само в богатата част на тяхното хранително ядро, но също така тези ядки съдържат комбинация от хранителни вещества в тънките им преградни стени, които могат да спестят редица заболявания, особено ако те са в следствие от липсата на йод в организма. Тези, които страдат от заболявания на щитовидната жлеза, трябва да обърнат специално внимание на полезните свойства на преградните стени на орехите в тяхната черупка!

Народната медицина препоръчва да приемате преградните стени на орехите при болки в ставите, главоболие, нервност и безсъние. Също така тинктурата има антисептични свойства, така че често се използва за лечение на рани и порязвания.

Вижте рецептата за тинктура от преградните стени на орехите!

Съставки:

2 супени лъжици преградни стени от черупката на орехите

водка

Начин на приготвяне:

Поставете преградните стени в затворен съд, изработен от тъмно стъкло.

Излейте съдържанието на толкова водка, колкото изцяло да покрие стените. Затворете буркана и го оставете да престои така в продължение на 2 седмици на тъмно място. Тинктурата е готова!

5-6 капки от лечебното средство се разтварят в 2 супени лъжици вряла вода и се пие веднъж дневно преди хранене. Приемайте от 3 седмици до 3 месеца.

Вижте още: В случай на инсулт, животът ви може да бъде спасен от игла!

Съществува мнение, че този природен лек помага за намаляване нивата на кръвната захар. Но за сериозни заболявания е задължително да се консултирате с лекар. И не забравяйте, че въпреки огромния спектър от полезни свойства, инфузията на ореховите стени не се препоръчва за хора, засегнати от екземи, псориазис, невродермит, пептична язва на стомаха и червата.

Споделете тази статия с приятелите си!