НАЧАЛО ЗДРАВЕ Добавете тази подправка към кафето си, ако имате проблеми!

Добавете тази подправка към кафето си, ако имате проблеми!

0
Добавете тази подправка към кафето си, ако имате проблеми!
Добавете тази подправка към кафето си, ако имате проблеми!

Кардамонът е известен на всички със своите вкусови качества. Тази подправка е взела достойно място в нашата кухня и броя на рецептите, в които тя участва, нараства всеки ден. Чаша кафе с кардамон ще задоволи и най-изискания вкус, не само заради вкуса, но и заради неговите ползи!

Оказва се, че ако добавите малко кардамон в традиционната чаша сутрешно кафе, може да излекувате бъбреците си и да се отървете от проблемите с храносмилането! А що се отнася до вкуса – не може да бъде описан с думи!

Лечебните свойства на кардамона отдавна са известни в Индия и Китай. Тогава се е смятало, че чрез тази подправка може да излекувате почти всички болести.

Свойствата на кардамона:

Прочиства организма.

Кардамонът е известен със своите полезни свойства при лечението и профилактиката на заболявания, свързани с бъбреците и пикочния мехур. Редовният му прием намалява кръвното налягане и премахва калция от бъбреците.

Подобрява храносмилането.

Кафе с кардамон помага за подобряване на храносмилането. Фактът, че кардамонът увеличава жлъчния приток, което помага в храносмилането и облекчава спазмите и коликите. Освен това, поради газогонния си характер, той елиминира подуването на корема и газовете.

Бори се с анемията.

Желязото, манганът, меда и другите полезни витамини в кардамона помагат за лечение симптомите на анемия, както и изтощението. Хранителните вещества в подправката повишават нивото на червените кръвни клетки и клетъчния метаболизъм.

Използва се като антисептик.

През годините Индия използва кардамона за лечение на възпалителни процеси в устната кухина. А само след няколко сдъвквания подправката ще ви помогне да запазите свежестта на дъха си.

Повишава имунитета.

Полезните свойства на кардамона и благоприятния му ефект върху имунната система, облекчават безсънието и депресията, увеличават общия тонус на тялото.

Предпазва кожата.

Добавянето на кардамон в кафето, чая или просто в топла вода, ще пази кожата ви в добро състояние и ще я предпазва от преждевременно стареене. И всичко това благодарение на антиоксидантните свойства на тази подправка.

Вижте още: Лимонена вода: Грешката, която допускат милиони хора всяка сутрин!

Възстановява косата.

Кардамонът се използва също за лечение и възстановяване на косата. Редовното изплакване на косата с кардамон ще я направи здрава, копринена и блестяща.

Това не е пълният списък на полезните свойства на тази уникална подправка. Редовното добавяне кардамон в кафето или чая, поддържа тялото ви в добра форма. В допълнение, ако приемате напитката всяка сутрин, тя ще ви даде енергия и настроение за целия ден! Не забравяйте, че можете също така да пиете чай с кардамон като опция.