НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Негативните мисли и как да спрете да ги привличате към себе си

Негативните мисли и как да спрете да ги привличате към себе си

0
Негативните мисли и как да спрете да ги привличате към себе си
Негативните мисли и как да спрете да ги привличате към себе си

Негативни мисли измъчват всеки човек, но когато това стане нетърпимо, започваме да се чудим. Какво се случва с нас и защо сме негативни?

Различните мисли, които изпитваме се отразяват силно на нашето тяло и не са толкова безобидни, както бихме си помислили. Те въздействат не само върху ума ни, но и върху тялото и емоциите ни. Лошите мисли произлизат от всичките ни ежедневни проблеми и затова нагласата на човек към заобикалящата го действителност е много важна.

Изключително голяма част от мислите ни са негативни, а това влияе много зле на психиката ни и неминуемо води до натрупване на стрес в тялото. Съществуват техники, с помощта на които можете да се справите с вредното влияние на негативните мисли и да ги контролирате.

Първото нещо, което е нужно да направите – да започнете да отделяте от себе си страха и безпокойството. Плашещите мисли са причина за много нещастия и неуспехи. Това сигурно са ви го казвали не веднъж, но колко от вас са си направили извод? Страхът е навик на ума, заселващ се във вас в следствие на негативния поток от мисли, но вие можете да се освободите от него чрез лични усилия и упорство.

Силното желание е мощен магнит. Човек, чието желание е силно и непреклонно, привлича към себе си това, което трябва да му помогне, за да получи желаното – хора, вещи и обстоятелства, при условие, че той желае с надежда, доверие, увереност в себе си и спокойствие.

Много е вярно това, че човек, изпитващ страх от нещо, като правило пуска в действие силите, които ще доведат при него нещото, от което той се страхува. Нима не виждате, че този, който се страхува, в крайна сметка очаква това, от което се страхува? Но от гледна точка на Закона за привличането, в света на мислите това е същото, както ако той иска това или го желае силно. Този закон се прилага и в двата случая – принципът е един и същ.

Най-добрият начин да се преодолее навикът да се страхуваме е психически да настроим себе си на Смелост, както и най-добрият начин да се избавим от тъмнината в стаята е да дръпнем завесите и да пуснем светлината.

Борбата с навика за негативно мислене, опитвайки се с титанични усилия да го унищожим, е загуба на време. Има много по-добър, по-безопасен, по-лесен и по-бърз начин, а именно – да позволим на Смелостта да заеме мястото на Страха в нашето съзнание и постоянно обръщайки се към нея, да й дадем шанс да се докаже в обективната реалност. Вместо да повтаряте “Аз не се боя” кажете твърдо на себе си: “Аз съм смел.” Да се убеждавате сами “Не ме е страх” – това означава да отричате реалността на плашещия обект, и нищо повече. Това няма да ви помогне да се избавите от самия Страх.

За да преодолеете страха е нужно мислено твърдо да се настроите на Смелост. Необходимо е да мислите смело, да говорите смело и да действате смело. В продължение на целия ден, утвърждавайте в съзнанието си мисловен образ на Смелостта и нека това се превърне в навик за вас. Дръжте мисловният образ на Смелостта право пред себе си и така вие постепенно ще израстнете до него.

Позволете думата “Смелост” да се засели в ума ви и се съсредоточете върху това, докато тя не се закрепи там. Мислете за себе си като за смел човек – представяйте си как действате смело в трудни ситуации. Разберете, че няма от какво да се страхувате и че тревожността и страха на никой и никога не са помогнали. Страхът парализира усилията, а Смелостта подтиква към действие.

Увереният, безстрашен и постоянно стремящ се към целта си човек, настроен на “Аз мога и ще го направя” е мощен магнит. Той привлича към себе си това, което му е необходимо, за да успее. Хората казват, че той е “късметлия”. Какви глупости! Така нареченият “късмет” няма нищо общо с това. Всичко е в психическата настройка. Няма никаква тайна тук. И точно същата психическа настройка “Не мога” или “Страхувам се” обричат човека на неуспех.

За да се убедите в правдивостта на казаното по-горе е достатъчно да се огледате наоколо. Виждали ли сте някога успешен човек, който да не е настроен на “Мога и ще го направя”? Неудачниците трябва да търсите сред хората настроени на “Не мога”, въпреки че последните вероятно имат много повече възможности.

Първата мислена настройка пробужда нашите скрити способности и привлича към нас външна помощ, докато в същото време втората мислена настройка не позволява да се проявят способностите на човека и привлича към него негативните обстоятелства. Аз, подобно на много други хора, се убедих в правилността на това твърдение от собствен опит и количеството на хората осъзнаващи това нараства с всеки изминал ден.

Не губете напразно силата на мислите си, а ги използвайте с цел. Спрете да привличате към себе си неуспехи, нещастие, раздори и тъга. Нека основната ви мисъл е: “Мога и ще го направя”. Мислете настройвайки се на “Аз мога и ще го направя”. Мечтайте, настройвайки се на “Аз мога и ще го направя”, говорете настройвайки се на “Аз мога и ще го направя”, действайте настройвайки се на “Аз мога и ще го направя.”

Живеейки на ниво “Аз мога и ще го направя”, ще почувствате нови вибрации в живота си, ще видите резултата от действията си, ще разберете, че гледате на нещата по по-различен начин, отколкото преди, и ще осъзнаете, че се приближавате към себе си. Вие ще се чувствате по-добре, ще действате по-добре, ще разбирате по-добре всичко, което се случва с вас. С присъединяването си към екипа на хората настроени на “Аз мога и ще го направя”, ще станете по-добър във всеки смисъл на тази дума. Страхът е родител на безпокойството, омразата, алчността, злото, гнева, негодуванието и лошия късмет. Човекът, избавяйки се от страха, вижда, че всичко изброено по-горе също изчезва. Единственият начин да бъдете свободни е да се отървете от страха, затова се опитайте да го изкорените. Мисля, че победата над Страха е най-важната стъпка, която е нужно да направи всеки, който иска да приложи на практика силата на мисълта. Докато сте под контрола на Страха няма да бъдете в състояние да постигнете успех в света на мисълта.

Вижте ощеБъдете комуникативни и очарователни спазвайки следните тайни

Ето защо аз настоявам незабавно да отстраните от пътя си това препятствие. Можете да го направите ако действате искрено. Избавяйки се от такова лошо качество, каквото е страха, ще видите живота по съвършено различен начин и ще станете по-щастливи, по-свободни, по-силни, по-позитивни и по-успешни във всяко начинание.

Още днес вземете решение, че страхът, този самозванец, трябва да си отиде! Не правете с него компромиси, настоявайте за пълната му капитулация. Отначало това ще бъде за вас много трудна задача. Въпреки това, когато се изправите срещу страха си, той ще започне да отслабва, а вие – ще ставате по-силни.

Спрете да го храните, оставете го умре от глад – той не може да съществува в атмосфера на мислено безстрашие. Така че започнете да попълвате ума си с добри, силни, безстрашни мисли – заемете се с тях, мислете безстрашно, силно и страхът ще умре. Безстрашието е позитивно. Страхът е негативен. Не забравяйте – позитивното винаги е по-силно!

Докато около вас броди Страхът със своите “но”, “ако”, “Страх ме е, че”, “не мога”, “какво ако” и други страхливи съмнения, вие не можете напълно да използвате своята сила на мисълта. Необходимо е да го отстраните от пътя си – и стоящите пред вас цели ще станат лесно постижими. Страхът е библейският Йона. Изхвърлете го зад борда!

Ето какво ще ви посъветвам: не отлагайте за по-късно, направете няколко неща, които си мислите, че бихте направили ако не се страхувахте. Вие ще бъдете изненадани от това да видите как тази нова мислена настройка на Смелост ще премахне пречките от пътя ви. Упражнения като тези добре ще ви обучат и ще бъдете богато възнаградени с получените резултати.

Пред вас има много неща, които бихте могли да направите, ако само изхвърлите настрана игото на страха, ако само откажете да се поддадете на неговата внушителна и твърдо утвърдила се власт със своето истинско “Аз”. Най-добрият начин да преодолеете страха е да спрете да мислите за него и да се утвърдите в Смелостта. В съответствие с този план научете ума си да мисли по нов начин и така ще се прекъснат корените на старите негативни мисли, които ви дърпат надолу и назад. Направете думата “Смелост” свой девиз и действайте в хармония с нея.

Не давайте повод на Страха и не се бойте от самия него – за щастие, той е страхлив и бяга, ако срещне истински отпор.