НАЧАЛО ЗДРАВЕ Гореща вода – най-ефективният начин за прочистване на тялото ви!

Гореща вода – най-ефективният начин за прочистване на тялото ви!

0
Гореща вода – най-ефективният начин за прочистване на тялото ви!
Гореща вода – най-ефективният начин за прочистване на тялото ви!

Един от най-простите и най-ефективните начини за прочистване на организма от токсините е приемът на гореща вода, описан от Дийпак Чопра в книгата му “Идеалната енергия”:

“Бих искал да ви предложа специална техника, която дава възможност да изчистите организма си от вредните вещества и токсини. В Аюрведа, тези вещества се наричат “ама”. Ама блокира нормалното функциониране на организма и води до нарушения. Тя представлява остатъци от безразборна храна, които се отлагат в организма като токсини. Често източникът на техния произход е мазната, остаряла или нездравословна храна, като например тестените изделия или такива, съдържащи рафинирана захар.

Един прост и ефективен начин за разлагане на ама и последващото отстраняване на токсините, е да пиете гореща вода през целия ден.

Причината е проста: в аюрведа тестовете ама е описана като лепкаво бяло вещество, което запушва каналите на организма. За да се освободите от мазните или лепкави отлагания, можете да използвате топла вода; по същия начин, можете да използвате топлата вода за постепенното премахване на ама от тялото си.

Независимо от факта, че използването на топла вода може да изглежда като един прост метод, ще бъдете приятно изненадани от резултатите от нейното прилагане. С този метод не само ще подобрите съня си, но цялото ви тяло ще стане по-леко и по-гъвкаво и вие ще изпитате балансирано състояние на ума.

Въпреки това, за да постигнете този ефект, трябва да имате предвид следното:

Първо, водата трябва да е много гореща!

На второ място, важно е не количеството, което се пие, а колко често пиете. За най-добри резултати, пийте от водата на всеки 30 минути. Ако това ви изглежда трудна задача, можете да пиете по една – две глътки най-малко на всеки час. Можете да пиете много повече вода, в зависимост от това колко силно се чувствате жадни.

През деня можете да пиете и други напитки, но никога не забравяйте за топлата вода. Най-лесният начин да се придържате към тази процедура е да си купите термос и да го пълните от сутринта с преварена вода, която ще остане гореща за около 10 часа. След няколко дни ще се чувствате толкова спокойни и балансирани, че ще очаквате с нетърпение момента на извършване на процедурата.

Вижте още: Метод на Хаймлих – първа помощ, ако нещо ви заседне на гърлото!

В първите няколко седмици можете да изпитате често желание за уриниране и да откриете, че количеството на урината е много по-голямо от консумираната течност. Това се дължи на факта, че тялото ви започва да се “изчиства” от самите токсини и вредни вещества. Това е знак, че мощните процеси започват да се случват във вашата вътрешна система. След няколко седмици честотата на уриниране ще се възвърне към нормални граници, а ама ще продължи да „напуска“ организма ви.”