НАЧАЛО ЗДРАВЕ Цвеклото трябва да бъде част от хранителния ви режим! Вижте защо!

Цвеклото трябва да бъде част от хранителния ви режим! Вижте защо!

0
Цвеклото трябва да бъде част от хранителния ви режим! Вижте защо!
Цвеклото трябва да бъде част от хранителния ви режим! Вижте защо!

Поддържането на здравето не е лесна работа, но цвеклото ще ви помогне в тази задача. С течение на времето нашите органи и телесни функции отслабват, което води до проблеми като загуба на зрението или запушване на дебелото черво. Понякога в черния дроб може да се натрупат прекалено много мазнини, което да доведе до редица проблеми, които със сигурност ще се отразят на цялостното ви здравословно състояние. За щастие, има един естествен продукт, който може да ви помогне – цвеклото.

Цвеклото е зеленчук, който се консумира предимно в суров вид в салати. Не много хора знаят, че то има множество ползи за здравето – например, тo може да изхвърли мазнините от черния дроб и да предотврати запушване на дебелото черво, като по този начин ще ви помогне да възстановите зрението си. И това не е всичко!

Цвеклото може да подобри циркулацията на кръвта, да укрепи сърдечно-съдовата система и да осигури достатъчно количество енергия през деня. Този зеленчук съдържа бетаин и триптофан, рядко вещество, което може да успокои нервите и да се справите със стреса. Противовъзпалителните свойства на цвеклото и високото му съдържание на антиоксиданти, ще ви помогнат в борбата със свободните радикали в тялото и ще подобри цялостното ви здраве.

Ето как да си направите здравословна салата от цвекло, която можете да ядете по малко всеки ден:

Съставки:

2-3 броя цвекло

2 глави лук

зехтин екстра върджин

оцет

сол на вкус

Инструкции:

Обелете цвеклото и го сварете във вода с щипка сол, след това го нарежете на малки парчета и го поставете в купа.

Вижте още: Потвърдено! Чудна рецепта против силна кашлица: работи веднага!

След това нарежете лука и го разбъркайте с цвеклото, добавете зехтина и оцета и посолете със сол на вкус. Оставете салатата за един час. След това можете да се насладите на вкуса й.

Тази чудесна салата освен, че прочиства дебелото черво и черния дроб, също така подобрява зрението ви. Цвеклото е много питателно и полезно и трябва да бъде част от дневния ви хранителен режим!