За съжаление, милиони хора изпитват болка в гърба, която често е много силна и почти непоносима и никой не знае ефективен начин да я облекчи. Въпреки че конвенционалната медицина може да осигури различни методи за лечение на общите проблеми, е доста трудно да намери лек за болките в гърба.

От друга страна, традиционната медицина, особено древната китайска медицина, ефективно лекува хроничните проблеми с използването на акупунктура.

Енергийните меридиани минават през тялото и засягат неговата функция. Заболяванията са резултат от повредения поток на енергия през меридианите, така че може да излекувате повредените органи чрез създаването на правилен канал за протичане на енергията през меридианите. Това може да се постигне чрез прилагане на натиск към определени точки от тялото.

Масажирайки определени точки, ще облекчите симптомите на болка в ставите, краката и бедрата. Редовната стимулация напълно облекчава болката. Това са три точки, които трябва да знаете, за да решите проблемите си на гърба и ставите:

  • Стимулиране на първата точка, GB29, разположена на пресечната точка между таза и бедрата, ще облекчи болката в таза и ставите.
  • Натискът върху точка GB30, която се намира малко по-ниско, под тазовата кост, облекчава болките в ставите, долната част на гърба, бедрата и раменете.
  • Третата точка – B54, се намира точно зад коляното. Стимулацията й отпуска мускулите и облекчава болката в бедрата и долната част на гърба.

Вижте още: Цвеклото трябва да бъде част от хранителния ви режим! Вижте защо!

Редовна стимулация на тези три точки ще ви помогне да облекчите болката в ставите завинаги!