След като носите определени дрехи в рамките на няколко месеца, е наистина трудно те да останат ярки и бяли. За да поддържате бялата си дреха в добро състояние, вие трябва да купувате скъпи препарати. Тези продукти са пълни с белина, която всъщност прави дрехите да излеждат много по-зле, отколкото преди.

Тези химикали създават впечатлението, че дрехите са бели и чисти. Големите количества бензол, които се съдържат в множеството оптически избелители, са изключително опасни.

Ако перете с подобни химикали, те предизвикат алергични реакции. А когато са изложени на флуоресцентна светлина, оптическите избелители предизвикат реакции, включително дразнене и обриви.

Преди да използвате отново вредните химически препарати, ви предлагаме по-сигурен метод. Представяме ви няколко начина белите дрехи да останат такива и след пране:

Сода

Направете смес от чаша сода за хляб и 4 литра вода. Накиснете белите дрехи в получената смес и те ще бъдат напълно чисти и бели. Можете да избегнете успотребата на всички други видове добавки в процеса на пране по този начин.

Аспирин

Вие можете ефективно да се отървете от жълтите петна по белите дрехи с помощта на аспирин. За да не оцветите дрехите, не забравяйте да избягвате цветовите вариации на това хапче. Направете следната процедура: 5 бели таблетки аспирин разтворете във вода и накиснете дрехите в сместа. След това изплакнете.

Лимонов сок

Метод 1

Добавете чаша лимонов сок по време на изплакване в пералнята.

Метод 2

Сложете дрехите в леген с топла вода. Добавете лимонов сок и накиснете за една нощ. На сутринта измийте както обикновено.

Вижте още: Кожени обувки и мебели – всички те могат да бъдат възстановени!

Дестилиран бял оцет

Добавете една чаша оцет към праха за пране. Можете също така да напръскате петното директно с оцет. По време на процеса на сушене неприятната миризма на оцет изчезва.

Водороден прекис (пероксид)

Благодарение на различните му приложения и предимства, водородният пероксид (3%) обикновено се използва по редица начини. Добавете чаша от веществото към препарата за пране и измийте, както обикновено.