Банята трябва да бъде най-чистото място в апартамента. В края на краищата, това зависи от реда в семейството. За да поддържате чистотата в банята, вие използвате много химикали. Но вредата от тях понякога може да бъде много голяма…

Токсичните изпарения на мощните почистващи средства са практически незабележими. Ето защо, ние ви предлагаме един евтин и ефективен начин за почистване на плочките в банята. Освен това не се изискват допълнителни разходи.

Необходими продукти:

1/4 чаена лъжичка водороден пероксид

1 чаена лъжичка течен сапун

1/2 чаена лъжичка сода

Приготвяне:

Смесете всички съставки и съхранете течността в бутилка.

За почистване на остатъците мръсотия напоете влажна гъба и почистете плочките. Изплакнете повърхността с вода.

В случай на упорити замърсявания приложете течността върху плочките и оставете за 10 минути. През това време мръсотията ще се разтвори и ще ви бъде по-лесно да я отстраните. Повторете процедурата отново и изплакнете повърхността с вода.

Вижте още: Как от обикновено руло хартия да си направим мокри кърпички?

За да остане банята ви чиста по-дълго време след почистването, използвайте следния метод: Смесете вода и оцет в съотношение 1:1 и напръсквайте с течността фугите на плочките два пъти седмично.

Това естествено средство ще се превърне в надежден помощник в ежедневието ви. Содата е тайното средство за почистване на всяка домакиня.

Не забравяйте да споделите идеята с приятелите си!