НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Незаменими съвети за вашия матрак! Ето как да го дезинфекцирате!

Незаменими съвети за вашия матрак! Ето как да го дезинфекцирате!

0
Незаменими съвети за вашия матрак! Ето как да го дезинфекцирате!
Незаменими съвети за вашия матрак! Ето как да го дезинфекцирате!

За чист матрак определено трябва да прочетете нашите съвети!

Здравият сън е важен за здравето и това не е новина. Когато става дума за качествен сън, няма нищо по-важно от удобния и още по-важното – чистия матрак. Но можете ли със 100% сигурност да признаете, че вашият матрак е напълно чист?

В тази статия няма да обясняваме на какъв вид матрак е по-удобно да спите и да получите здравословен сън. Вместо това, ние ще ви обясним как да използвате матрака си толкова дълго, колкото е възможно. Затова трябва да разберем как ефективно да почистваме матрака си от прах, акари и други алергени.

Има прекрасна рецепта за почистване на матрака, която ще направи леглото ви едно наистина безопасно място за почивка. Като за начало, ще трябва да приготвите специална смес за дезинфекция.

Ще ви трябват следните продукти:

  • чаша сода;
  • няколко капки лавандулово масло;
  • стъклен буркан;
  • сито;
  • прахосмукачка (най-подходяща за целта е тази, която работи на пара).

Вижте още: 16 начини как да използвате содата, за които не сте знаели!

Приготвяне и почистване:

Изсипете в стъклен буркан содата и капнете няколко капки лавандулово масло. След това трябва добре да разклатите буркана, докато се получи хомогенна смес. Съдържанието равномерно пресейте през ситото по цялата повърхност на матрака и оставете за един час, така че съставките да започнат да действат и да убият всички паразити и други замърсители. Накрая почистете матрака с прахосмукачка.

Все пак, ако матракът ви е на повече от 7-8 години, е препоръчително да си купете нов. Отказът от него е най-ефективното анти-бактериално, анти-алергенно и хигиенно решение по отношение на проблемите със замърсяването поне за известно време.