НАЧАЛО ЗДРАВЕ Отървете се от белите точки по лицето бързо и безболезнено!

Отървете се от белите точки по лицето бързо и безболезнено!

0
Отървете се от белите точки по лицето бързо и безболезнено!
Отървете се от белите точки по лицето бързо и безболезнено!

Ако една сутрин откриете по лицето си бели петна, подобни на бели точки, не бързайте да се тревожите. Най-вероятно това са милиуми – малки израстъци, покрити с тънък слой кожа с жълтеникаво съдържание. Те произлизат от нарушаването на мастните жлези и може да се появят във всяка възраст.

Можете просто да игнорирате жълтеникавите образувания по кожата и рано или късно да се надявате да изчезнат. Няколко прости трика могат да ви помогнат да се отървете от белите петна по-бързо. Трудно е за вярване, но решението на проблема ще намерите в собствената си кухня.

Козметика за лице

Белите точки могат да се появят поради използването на лошо качество или неподходяща козметика. Така че ако ги видите по лицето си, това преди всичко е знак, че предприeтите мерки за грижа за кожата трябва да се преразгледат. Не забравяйте старателно да почиствате кожата си от замърсявания и грим и  използвайте овлажняващ крем.

Сауна

След посещение в сауната вие ще бъдете в състояние да отпушите порите и да почистите кожата си по-добре.

Твърде много слънце

Ако белите петна по лицето ви се появят през лятото, се опитайте да защитите лицето си от слънцето. Поради пряката слънчева светлина милиумите ще се увеличат още повече, а да се отървете от тях ще бъде още по-трудно.

Мед

Маската с мед е друг начин бързо да забравите за белите образувания по лицето. Медът едновременно овлажнява и почиства кожата.

Лимон

Ще почистите кожата си с помощта на лимонена скраб. Лесно ще си я приготвите у дома. Изстискайте половин лимон, добавете две супени лъжици захар и една супена лъжица зехтин. Нанесете маската върху лицето и оставете за 20 минути, след това изплакнете с топла вода.

Царевично нишесте и оцет

Ако нямате под ръка лимон, това няма значение. Можете да решите проблема си с царевично нишесте. Смесете нишестето с ябълков оцет и приложете гъстата паста върху проблемните зони. Оставете за 20-30 минути, изплакнете с топла вода.

Сминдух

Сминдухът има противовъзпалителни и антисептични свойства, които помагат при различните кожни заболявания. Акнето, черните точки, милиумите изчезват като лош сън.

Рициново масло

Рициновото масло е един доказан начин да справите с различните нарушения в мастните жлези като акнето. Маслото също така ще ви помогне да забравите за белите точки по лицето. Просто го нанесете върху лицето и го оставете, докато се абсорбира напълно. След това измийте обилно с топла вода.

Вижте още: Без повече болка с помощта на щипка за пране! Ето как!

Нар

Прах от кората на нар също ще ви помогне бързо да се отървете от белите точки. Нарът е мощен антиоксидант, който е богат на витамин С. Просто отделете кората и я запържете, докато стане суха и потъмнее. След това я стрийте на прах. Веднъж седмично, прилагайте праха върху влажна кожа, докато белите точки изчезват.

Ако нито един от инструментите не помогнат, консултирайте се с лекар. Внимание: Изброените средства да не се използват от деца. В детска възраст милиумите изчезват много по-бързо, затова се опитайте да се отървете от тях преди сериозно да повредят деликатната бебешка кожа.