НАЧАЛО ЗДРАВЕ 3 фурми сутрин укрепват сърцето, черния дроб и бъбреците!

3 фурми сутрин укрепват сърцето, черния дроб и бъбреците!

0
3 фурми сутрин укрепват сърцето, черния дроб и бъбреците!
3 фурми сутрин укрепват сърцето, черния дроб и бъбреците!

Ето какво правят няколко фурми на ден за вашето здраве!

Често ние не осъзнаваме колко полезни могат да бъдат храните, които изглеждат толкова обикновени и които се продават на всеки пазар или във всеки хипермаркет. Вземете, например, обичайните фурми. Знаете ли, че те съдържат повече въглехидрати (60-65%), отколкото други плодове, и те са по-напред в списъка с плодове, богати на аминокиселини (повече от 23)?

Фурмите са известни със своите лечебни свойства в продължение на много години. Още от преди съществува убеждението, че плодовете на палмите повишават силата и издръжливостта, удължават живота, както и благоприятният ефект върху потентността на мъжете.

Освен това, фурмите могат да се похвалят с комбинация от цял набор от вещества. Те са истинска смес от наситен мед, желязо, манган, цинк, фосфор, натрий, калций, калий, магнезий, кадмий и други вещества.

Тези плодове съдържат склад от витамини: витамин А, А1, С, В1, В2, В6, ниацин (В2), и рибофлавин (В3), пантотенова киселина, пектин, флуор (защитава зъбите) и селен (намалява риска от рак и сърдечни заболявания).

Фурмите допринасят за укрепването на жизнено важни органи като сърцето, черния дроб и бъбреците. Те имат положителен ефект върху чревната микрофлора, както и върху киселинно-алкалния баланс на целия организъм. Също така подобряват устойчивостта на организма към инфекции и вируси. В допълнение, тези плодове са подходящи за пациенти с хипертония и хора, страдащи от белодробни заболявания.

Фурми – ефективен инструмент в борбата срещу рака, туберкулозата и различните инфекции. Те са полезни в случай, че дадено лице получава парализа на лицето, претоварване или просто умора. Лекарите съветват да ядете от тези плодовете, ако страдате от диабет или дистрофия.

Според изследванията, сушените фурми повишават ефективността на мозъка до 1/5 и повече! Фурмите също така стимулират сърцето, тонизират и позволяват на тялото да се “върне в ритъм” след тежко заболяване.

Вижте още: Костите и ставите ви ще се възстановят благодарение на този лек!

Лекарите препоръчват да ядете фурми по време на бременност и кърмене. Факт е, че тези плодове стимулират образуването на мляко от женското тяло. Не забравяйте за отличния им вкус, който може да замени всякакви лакомства, ако сте решили да ограничавате приема на калории.

Фурмите са много вкусни и питателни плодове. Те отлично преборват глада и насищат организма с полезни вещества. Общо 10 фурми предоставят дневният прием на мед и сяра. Освен това те съдържат половината количество от желания прием на желязо и 1/4 – на калций. В фурмите се съдържат много по-безопасните от захарта – фруктоза и глюкоза.