НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Почистете матрака си с най-лесния възможен трик!

Почистете матрака си с най-лесния възможен трик!

0
Почистете матрака си с най-лесния възможен трик!
Почистете матрака си с най-лесния възможен трик!

Не само спалното бельо трябва да се сменя, но матрака също изисква грижа. Ние ще ви дадем ценни съвети как да го почистите, за сте сигурни, че вашата спалня е толкова успокояваща, колкото трябва да бъде.

Средностатистическият човек прекарва една трета от живота си лежейки в хоризонтално положение върху матрака. Може би сте си мислили да го почистите, но в крайна сметка постилате само ново спално бельо.

Независимо от факта, че е трудно да си признаете, матраците са носители на прах, мръсотия, акари и още други бактерии. Именно затова да пазите един матрак съвършено чист, е важно, тъй като все пак лежите върху него.

Но не се притеснявайте, защото ние ще ви дадем няколко съвета, които ще направят почистването и грижата за матрака ви изключително лесни.

Нека започнем с няколко съвета:

Прахосмукачка за матрак

Тя е важна, тъй като по този начин праха, мъртвите кожни клетки и другите остатъци са по-лесни за премахване.

Проветряване на матрака

Поради потта, праха и другите неща матракът може да започне да излъчва свой собствен и уникален аромат. Да се справите с това, е съвсем просто: вие трябва да пресейте сода за хляб над вашия матрак, да го оставете за около 30 минути и след това да издърпате содата с прахосмукачка. Содата е естествен дезодорант, защото тя ви помага да се отървете от всякакви миризми. В допълнение, можете да добавите пет капки етерично масло в содата за хляб и да се наслаждавате на приятна миризма в продължение на няколко нощи след това.

Почистване на петната

Вземете влажна кърпа, а след това с помощта на натиск, а не с кръгови движения, премахнете петната. Използвайте само студена вода при почистване на петната. Пресните петна обикновено могат да бъдат отстранени със смес от сол, вода и сода. По този начин, просто трябва да направите паста с равни части от тези съставки и да я втрийте в матрака. Поставете я така за 30 минути. След това, с помощта на студена вода и кърпа, премахнете сместа и изчакайте матракът да изсъхне.

Почистване с пара или дълбоко почистване

Почистете матрака си с пара, за да убиете акарите, а дълбокото почистване ще премахне влагата. Ако изберете някои от тези два метода, най-добре е да се консултирате със специалист, но можете да го направите и сами.

Други съвети:

  • Обърнете матрака
  • Правете това всеки сезон.

Вижте още: Как белите дрехи да останат такива и след пране? Супер съвети!

Никаква вода

Матраците не обичат течността като цяло, тъй като попада в техния „капан“ и не се изпарява.

Изсушаване

Не си и помисляйте да спите върху матраци, които не са напълно сухи.

Как да се справите с дървениците?

Действайте бързо и се свържете с професионалист, ако мислите, че имате.