НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как сами да си отгледате корен на джинджифил? Изобщо не е сложно!

Как сами да си отгледате корен на джинджифил? Изобщо не е сложно!

0
Как сами да си отгледате корен на джинджифил? Изобщо не е сложно!
Как сами да си отгледате корен на джинджифил? Изобщо не е сложно!

Корен на джинджифил – може би никой не се съмнява в полезните му свойства, които притежава: традиционната медицина свободно представя неговите лечебни качества. Най-важното, на което трябва да обърнете внимание от целия списък от ползи на подправката, е, че тя може да увеличи защитните функции на организма, бързо да излекува настинка, да облекчи гаденето и да коригира процеса на храносмилане.

Благодарение на отличния му вкус и аромат, джинджифилът се използва широко в готвенето. Често се добавя към месни маринати, сосове и сладки. Ако джинджифилът е ваш чест гост в кухнята ви, то ние си съветваме да засадите това растение направо на перваза на прозореца си. Днес ще ви покажем как да си отгледате истински джинджифил сами, а след това спокойно може да се похвалите със своите постижения и домашния си чай от джинджифил.

Как да отгледате корена на джинджифил в домашни условия?

Коренът, който се продава в магазините, често е обработен с ензимни инхибитори, така че шансовете да поникне в домашни условия е много малък. Корените на джинджифила, подходящи за засаждане, е добре да си купите от специален магазин за градинарство. Почвата на това растение обича светлина, трябва да бъде леко кисела или неутрална. Отличната почва е съчетанието между торф и пясък в съотношение 1:0,25.

Присаждане на корен от джинджифил

  • Потопете корените в изворна или филтрирана вода за през нощта. (може и обикновена чиста вода)
  • Напълнете с почва саксията и поставете в нея младите корени, сочещи нагоре. Покрийте горния слой на почвата приблизително с 2 см и полейте.
  • Поставете саксията на топло и тъмно място и бъдете търпеливи. Джинджифилът расте бавно, първите издънки се появяват след най-малко една седмица. Напоявайте почвата ежедневно с помощта на пулверизатор.
  • Не забравяйте, че джинджифилът е южно растение, което обича слънце, умерена влага и рохкава почва.

Изкопайте джинджифила след пожълтяване на листата, когато растението започва постепенно да изсъхва – това означава, че коренът зрее и има достатъчно сок и острота. Ако искате да получите джинджифил с лека острота, изкопайте корена преди да започне да му пожълтява стъблото.

Трябва да се отбележи, че става за ядене не само коренът от джинджифил, но и долната бяла част в основата на корена. Казват, че тя има вкус на леко ароматизирана мандарина. Заслужава си да опитате!

Вижте още: Почистете матрака си с най-лесния възможен трик!

Вече не е нужно да се купувате корен от джинджифил от магазина, можете да си го засадите у дома и да си го отглеждате безкрайно! Споделете тази идея с приятелите си!