Отглеждане на лимоново дърво в домашни условия? Напълно е възможно! Вижте как точно!

Лимоните у дома са винаги полезни. Те придават не само отличен вкус на много ястия, но и ефективно почистват дома. Обикновено лимоните се отглеждат в топли слънчеви райони, но с малко повече търпение, можете да отгледате лимоново дърво, дори в затворено помещение от семена. И ще даде плод!

Как да отгледате лимоново дърво?

Ще са ви необходими:

  • узрели лимони, желателно е всички да са в еднакъв цвят;
  • речен пясък, торф и почва в равни части;
  • саксия с диаметър от 15 см и със същата дълбочина за поникване на семената;
  • саксия с 60 см ширина и 30 см дълбочина за отглеждане на растението;
  • слънчев перваз на прозореца.

Начин на действие:

Леко навлажнете почвата, но не прекалявайте, за да не получите кал. Изсипете земята (почвата) в по-малка саксия. Нарежете лимона и внимателно извадете семената. Веднага поставете семената в почвата на около 1,5 см дълбочина.

С използването на спрей бутилка овлажнете почвата, която се намира точно над семената. Покрийте саксията с фолио, защипете краищата му и направете малки дупки във фолиото. Поставете саксията на топло и слънчево място.

Не трябва да допускате почвата да изсъхне напълно, така че проверявайте редовно дали тя е непрекъснато влажна. Две седмици по-късно семената ще покълнат. Вече можете да премахнете фолиото от саксията.

Младото растение също изисква влажна почва, така че се грижете редовно за неговото поливане. Освен това, растението трябва да е 8 часа на дневна светлина.

Вижте още: 11 хитрости в кухнята! Ето как да бъдете перфектна домакиня!

Когато лимоновото дърво порасне, е време да го пресадите в малко по-голяма саксия. Сега ви остава само да чакате, докогато растението не започне да носи реколта.

Растенията се отглеждат от семена, които са непретенциозни и добре понасят нашия климат. Затова обезателно опитайте да отгледате лимоново дърво у дома. Успехът ви е гарантиран и ще можете да се насладите на лимоните директно от дървото!