Ако страдате от безсъние, има много природни лечения, които избягват използването на успокоителни. Едно от основните средства срещу безсънието е рецептата, която ще ви представим днес. Ще заспите за по-малко от минута!

Това е един вълшебен инструмент, който се състои от мед и мляко. Медът и млякото съдържат свойства, които са били използвани като решение при проблем със съня в продължение на много векове.

Експерти смятат, че безсънието е свързано главно с високите нива на стрес. Изследователите са установили, че млякото преди лягане може да ви помогне да заспите, защото стимулира по-дълбокия сън, а също така има и успокояващ ефект.

Медът се използва предимно за подобряване на вкуса, но също така включва функции за подобряване на съня. Медът контролира освобождаването на инсулин, който спомага за образуването на триптофан, който пък от своя страна се произвежда в мозъка. Това химическо вещество се превръща в серотонин, което води до по-отпуснато и спокойно състояние.

Съставки:

150 мл мляко

1 капка ванилов екстракт

1 чаена лъжичка мед

Вижте още: Чесново масло: Това не е продукт от кухнята, а от медицината!

Начин на приготвяне:

В малка тенджера загрейте млякото, без да кипва. Изсипете го в чаша и добавете ванилията и меда. Разбъркайте добре и изпийте преди лягане. Никога повече няма да страдате от безсъние!

Лека нощ!