Тази бира може да лекува артрит, заболявания на стомаха, а също така намалява нивото на лошия холестерол и високата кръвна захар в организма.

Традиционно джинджифилът се използва за лечение на много здравословни проблеми, като например язва на стомаха и артрит. Джинджифиловата бира може да се направи у дома от пресен или сушен джинджифил, лимонов сок и захар.

Може ли джинджифилът да намали болката и възпалението? Джинджифилът има много ползи за здравето и е доказано, че има успокояващ ефект, когато става въпрос за болки в гърба и болки в мускулите. Много клинични проучвания са показали, че джинджифилът може да помогне на хората, които страдат от ревматоиден артрит или дегенеративен артрит, както и хронична болка.

Необходими съставки:

200 грама ситно нарязан джинджифил

450 мл филтрирана вода

200 грама захар

120 мл минерална вода

няколко капки лимонов сок

резен лимон

малко мед

Начин на приготвяне:

Изсипете филтрираната вода в тенджера и оставете да заври. След като заври, добавете джинджифила. Намалете огъня и оставете да къкри още 5 минути. След това оставете сместа да престои в продължение на 20 минути. Прецедете течността.

Пригответе сиропа в отделен съд: Разтворете захарта в чаша филтрирана вода и оставете да заври. Смесете половин чаша джинджифилов сок, 1/3 чаша сироп и половин чаша минерална вода. Добавете малко мед и лимонов сок. Можете да украсите с лимонови резенчета.

Вижте още: Канела и мед: смес, която лекува над 10 различни заболявания!

Ползите за здравето от джинджифиловата бира: Джинджифилът е полезен за успокояване на стомашните проблеми. Той може също така да подобри храносмилането и да допринесе за ограничаване на лошия холестерол и високата кръвна захар. Джинджифиловата бира може да намали симптомите на настинка и грип, да подобри кръвообращението и да предотврати появата на рак.