НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Пакетчета чай за отглеждане на разсад! Много привлекателна идея!

Пакетчета чай за отглеждане на разсад! Много привлекателна идея!

0
Пакетчета чай за отглеждане на разсад! Много привлекателна идея!
Пакетчета чай за отглеждане на разсад! Много привлекателна идея!

Много привлекателна идея, която е била в ума на доста хора – пакетчетата от чай могат да се използват за отглеждането на разсад.

Тук на снимката е даден пример за това как да срежете с помощта на ножица пакетчетата, за да получите незаменими торфени таблетки.

Приготвянето на торбичките може да се направи по всяко време, през дългите зимни вечери, когато градинарите обикновено имат доста свободно време.

Във всяко сухо пакетче чай насипете малко количество суха пръст. Във всяко пакетче поставете по едно или две семена (по-късно по-слабото растение можете да го премахнете).

Готовите “заредени” пакетчета следва да се закрепят по някакъв начин в съд с не много високи стени. Между пакетчетата насипете по малко пръст. Така в бъдеще влагата ще се задържа по-задълго.

През пролетта може само да навлажните торбичките с вода, като оставите кутията на топло място. Процесът на растеж трябва да е започнал.

Вижте още: Чистенето никога не е било толкова лесно: 12 супер съвети!

След известно време ще видите първите кълнове. Кореновата система на растенията ще се развива в чаените пакетчета и няма да се повреди. Когато разсада стане по-силен, той с лекота ще разкъса торбичката.

Споделете статията с приятелите си! Те ще ви бъдат благодарни за чудесната идея, с която да оползотворят използваните пакетчета чай!