НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Картофи от австралийската кухня: лесна, богата и оригинална рецепта

Картофи от австралийската кухня: лесна, богата и оригинална рецепта

0
Картофи от австралийската кухня: лесна, богата и оригинална рецепта
Картофи от австралийската кухня: лесна, богата и оригинална рецепта

Не се и съмняваме, че ястията с картофи се срещат най-често на масата и са на първото място по консумация. Приготвянето им може да бъде най-разнообразно: рецептите с тях не могат да се преброят! С две думи, надали е възможно да ви изненадаме с това ястие. Въпреки това, решихме да предприемем тази стъпка. В крайна сметка, можете да сметнете рецептата за оригинална!

В случая ще ни спаси географията. Ще трябва да отидем до Австралия, защото тази проста, но в същото време необичайна рецепта, първоначално се е появила там. Човек може да се удиви на вида на привидно обикновените картофи. А сега – нека да готвим!

Съставки:

Картофи – 1 кг

Розмарин – на вкус

Зехтинът – 3 супени лъжици

Черен пипер – на вкус

Морска сол – на вкус

Начин на приготвяне:

Сварете в подсолена вода картофите, докато омекнат. Трябва лесно да се пробиват с вилица.

Включете фурната, нека се загрее, докато вие подготвяте картофите за печене. Обилно ги намажете със зехтин и ги сложете на малко разстояние един от друг.

Натиснете леко надолу всеки картоф с лъжица или чукче, но не прекалявайте. Не трябва да ги смачквате. Отново всеки картоф намажете със зехтин и  поръсете със ситно нарязан розмарин. Възможно е да използвате и други ароматни билки.

Картофите овкусете със сол и черен пипер на вкус. Печете ги във фурна до 230 градуса (най-добре върху хартия за печене) за 20-25 минути, докато придобият красив златист цвят.

Вижте още: Пастърмата в магазина никак не е евтина! Направете си я у дома!

Всеки може да си приготви австралийските картофи, дори мъжете, които искат да изненадат приятелката си, с която са на път да имат приятна вечер. А какво да кажем за домакинята, които ще остави душата си в това ястие! Можете ли да си представите как цялото семейство е на угощение с картофите, приготвени по нашата рецепта. Между другото, не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си, те ще я оценят!