Знаете ли коя е основната причина за преждевременната смърт в света днес? Сърдечният удар!

Напрегнатият начин на живот, навика да ядем нездравословни храни, хроничната липса на сън… Всичко това води до развитието на тази коварна болест, която се среща все по-често и става все по-опасна всяка година.

Ние не говорим тук за необходимостта от воденето на здравословен начин на живот или изразходването на по-малко нерви. Ние ще опишем само симптомите, които могат да ви предупредят за предстоящите проблеми най-малко един месец предварително. Разберете какво трябва да предприемете срещу появата на този сериозен проблем!

Умора.

Когато артериите са стеснени, сърцето ви започва да получава много по-малко кръв, отколкото преди. Това усложнява работата на кръвоносната система. Първите признаци на тези проблеми са вечната сънливост и чувството на абсолютно изтощение.

Затруднено дишане.

Ако сърцето не получава достатъчно кръв, това означава, че белите дробове не са в състояние да получават достатъчно кислород.

Тези две системи са много зависими една от друга. Човек не може да работи правилно нито без едното, нито без другото. Така че, ако често имате проблеми с дишането, по-добре се консултирайте с вашия лекар – и то възможно най-бързо.

Слабост.

Ако чувствате слабост в цялото тяло, това означава, че в артериите ви има твърде малко кръв. Мускулите ви не получават нужното количество кислород и хранителни вещества. Така че, ако често без видима причина, ви се случва да изпадате в това състояние, то това е доста тревожен знак за проблеми със сърдечно-съдовата система.

Виене на свят и студена пот.

Липсата на приток на кръв към мозъка е много опасна за живота. Ако смятате, че вашето тяло често бива покрито с лепкава студена пот и често след това усещате виене на свят, просто не си позволявайте да пренебрегвате тези симптоми.

Налягане в гърдите.

Ако усещате прекомерен натиск в гърдите и дискомфорт в тази област, това е много опасен симптом. Подобно стягане може в крайна сметка да започне да се появява все по-често, а неговото овладяване ще бъде все по-трудно. Ако го игнорирате, получаването на сърдечен удар може да бъде на лице.

Вижте още: Пшеничната трева лекува рак! Вижте кои са останалите й ползи!

Изтръпване.

Ако периодично напълно от нищото се появят грипоподобни симптоми, можете да очаквате предстоящ сърдечен удар. Много хора след инфаркт казват, че няколко дни преди това, са преживели необясними атаки на „изтръпване“.

Как да се справим с всичко това.

Ако мислите, че сте имали тези симптоми или някой близо до вас ги е получил, незабавно потърсете лекарска помощ. Най-добрият начин за предотвратяване на инфаркт е да идентифицирате симптомите на ранен етап и да започнете превантивно лечение.

Само си помислете – можете да спасите живота на някого или на своите роднини, приятели и близки до вас хора!