НАЧАЛО ЗДРАВЕ Главоболието ви е ужасно? Ето как да го облекчите!

Главоболието ви е ужасно? Ето как да го облекчите!

0
Главоболието ви е ужасно? Ето как да го облекчите!
Главоболието ви е ужасно? Ето как да го облекчите!

Главоболието може да създаде много неудобства в ежедневието. То ви пречи да работите пълноценно и да се радвате на живота. Какви стъпки да предприемете, когато главоболието буквално ви измъчва?

Повечето хора веднага взимат болкоуспокояващи. Ние обаче ви предлагаме 5 напълно естествени начини да се отървете от болката в главата, които няма да навредят на здравето ви!

Как да се отървете от главоболието?

Чай от джинджифил

Смелете корен от джинджифил и го добавете в тенджера с вряща вода. Оставете няколко минути, а след това нека леко се охлади. Това средство ще премахне главоболието, което идва от пренапрежение и умора.

Вода

Ако имате мигрена, трябва да пиете много вода. Признайте, че това е най-достъпния начин да се отървете от досадните болки, които пречат на работата ви.

Акупресура

Действайки по основните точки по тялото си, можете да се отървете от мигрената. Такава точка имате на краката и ръцете. За да премахнете мигрената, за поне 3-5 минути притиснете с показалците на ръцете си точките, които са разположени между първия и втория пръст на краката ви.

Точката на ръката е разположена между палеца и показалеца. Нея също трябва да натиснете и да задържите минимум три минути.

Ледена вода

В някои случаи за мигрената помага ледената вода. Поставете двете си ръце в купа с малко количество лед. След това ги стиснете в юмруци и задръжте за 20 секунди, а после отпуснете ръцете си, но не ги изкарвайте от водата. Тези действия трябва да се повторят за 3-5 минути. Този метод е по-подходящ за топлия сезон, като през зимата не е особено желателно да слагате ръцете ви в ледена вода.

Вижте още: Сърдечен удар – как да се предпазите от появата му?

Пиретрум

Този вид лайка в продължение на много векове е бил използван като аналгетик. Клиничните изследвания са показали, че пиретрумът намалява възпалението. Ако изпиете отвара от лайка през деня, вие предотвратявате появата на мигрена или премахвате сериозните причини за нейното появяване.

Вече не е нужно да тичате до аптеката при мигрена, тъй като майката-природа има естествени средства и начини да се отървете от болката. Използвайте тези съвети и кажете на приятелите си за тях!