1) Използвайте вашата работа като тренировка. Винаги се старайте да подобрявате собствените си постижения. Не се удовлетворявайте от свършената работа – опитайте се да я изпълните още по-добре. Дайте най-доброто от себе си. Нека всеки ден да бъде за вас ден на постижения – каквото и да правите.

2) Всеки ден носи нови възможности. Всеки ден можете да работите върху себе си и да се развивате. Намерете това, което ви дава заряд и в същото време ви изпълва със страст. Продължете да работите върху живота си и ще ви се случват невероятни неща.

3) За да получите „заряд“, се концентрирайте върху конкретна задача със страст и постоянство.

4) За да запазите инерция, вдигайте летвата по-високо и по-високо.

5) Научете се да придавате на проблемите своята енергия. Намирайте творчески решения на неразрешимите на пръв поглед проблеми.

6) Трябват ви постоянство и упоритост, за да се справите с проблеми, които според вас нямат решение. Трябват ви постоянство и упоритост, за да преживеете неуспехите и отново да се впуснете в битка със същата интензивност и страст, както сте го правили преди.

7) Винаги контролирайте, до колкото е възможно обстоятелства. Единственият начин да предотвратите подобни обстоятелства е да не допускате да подкопават самочувствието ви – приемете реалността такава, каквато е и се примирете, че може да настъпят и негативни събития. В това можете да бъдете сигурни. Бъдете готови за тях. Осъзнайте, че това е животът и няма нищо общо с вас или вашите способности. И не позволявайте на тези обстоятелства и събития, дори и в най-малкото, да разклатят самочувствието Ви.

Вижте още: С какво кафявите яйца се различават от белите? Не сте предполагали!

8) Ако искате да успеете в бизнеса и в живота, никога, при никакви обстоятелства не се отказвайте! Никога няма да успеете, ако се откажете.

Доналд Тръмп