НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Обувките ви ще бъдат като нови с тези прости трикове!

Обувките ви ще бъдат като нови с тези прости трикове!

0
Обувките ви ще бъдат като нови с тези прости трикове!
Обувките ви ще бъдат като нови с тези прости трикове!

Обувките ви могат да бъдат поправени така, че да изглеждат като нови! Разберете как!

Имате стари маратонки или кецове? Някои от вас направо ги изхвърлят в кофата за боклук, но други, които знаят тези прекрасни тайни, се наслаждават на процеса по възстановяване на износените обувки…

Как да поправите обувките, които имат грозна дупка или драскотина? Какво става, ако подметката ви е покрита с пожълтели или черни ленти от неизвестен произход? Как да измиете маратонките си в пералня? Всичко това ще ви стане ясно!

Възстановяване на старите обувки

Реставрацията е сложна дума! Но тя се състои от прости процеси: зашийте, където е необходимо и украсете, за да станат обувките ви като нови. Ако не виждате нищо лошо в това, организирайте времето си  и спасете любимите си обувки!

Как да използвате термо лепенка?

Износените кецове или маратонки със забележими дупки могат да бъдат замаскирани с допълнително парче плат.

Винаги измивайте и изсушавайте обувките си преди ремонт!

Преди да прикрепите термо лепенката, пришийте върху протритото място парче здрав плат. Това трябва да се направи от външната страна, така че след ремонт да не усещате убиване или дискомфорт при ходене.

Загрейте ютията си до максимум, но изключете функцията за пара.

Разрежете термо лепенката наполовина. Отстранете предпазния слой и приложете тъканта към обувките.

Сложете ютията върху термо лепенката и загладете, докато гънките изчезнат. Ако някое от парчетата тъкан е излишно, можете да го отрежете с помощта на ножица.

Как да избелите подметката?

Бялата подметка лесно се замърсява! За да възвърнете белотата, ще ви помогне лимонената киселина: изсипете праха по повърхността на подметката, оставете за известно време и след това измийте добре. Можете да почистете и избелете подметката си и с помощта на сода.

Един от любимите методи – старата четка за зъби и избелващата паста за зъби е чудесна комбинация срещу сложни замърсявания! Обикновената гума за молив също ще ви помогне да изтриете петната от обувките си. Така че не бързайте да ги изхвърляте в боклука!

Как да изперете маратонките си?

Можете ли да изперете маратонките си? Разбира се, можете, но трябва да следвате някои правила! Дори много старите обувки могат да бъдат преобразени в пералната машина.

Ако маратонките ви имат светло отразители, не бива да ги пускате в пералнята – ярките детайли ще се отлепят. Преди пране обезателно махнете връзките и стелките. Така обувките ще се измият много по-добре.

Преди пускане на машината ги поставете в торбичка за пране. Изберете най-деликатната програма. Температурата не трябва да надвишава 30 градуса. Препоръчваме ви да изключите центрофугата: така може да повредите пералната машина, дори ако кецовете ви биха изтърпели процедурата.

В никакъв случай не сушете маратонките си в пералнята! Това ще доведе до тяхната деформация. Преди да сложите обувките да съхнат по естествен начин, сложете ги върху бяла хартия. В никакъв случай не използвайте вестник – печетарската боя може да оцвети обувките ви. Най-добре използвате хартия за печене за тази цел.

Ако обувките ви миришат лошо, содата ще ви помогне! Поставете отворена найлонова торба със сода вътре в обувките ви през нощта. Содата ще абсорбира влагата и миризмата като на магия!

Идеи за връзките

Понякога е достатъчно просто да промените връзките на обувките си и те ще имат напълно променен външен вид. Цветните връзки ще съживят дори износения чифт!

Защо не започнете да носите маратонките си по нов начин? Ето някои хитри начини, които ще направят обувките по-оригинални. Ползвайте ги с удоволствие!

Вижте още: Как да вкорените ананас, купен от магазина, в 4 стъпки?

Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат да съживите стария си чифт обувки!