Психолозите отдавна са забелязали, че най-доброто нещо, което издава отношенията между двойката, е позата, която заемат по време на сън.

Докато спим нашите движения и позиции на тялото се проявяват в безсъзнание. Езикът на тялото не може да лъже, така че позата за сън най-точно описва отношенията ви.

Поза номер 1 е типична за хора, които се обичат помежду си, но все още не са в най-добрия етап от връзката им. Хората спят по корем, ако са малко инатливи и затворени. Тези, които спят по гръб, са независими и самодостатъчни. Ако с партньора си сте докоснали краката си, това е знак, че във връзката ви цари доверие.

Хората спят в позиция номер 2, ако имат стабилна и силна връзка. Те се нуждаят от присъствието на партньор, от контакт и чувство за интимност. Независимо от това, тези хора се опитват да запазят личното си пространство, което показва, че те са доста самодостатъчни.

Позата под номер 3 е често срещана при възрастните двойки. Ако тялото на партньорите е отпуснато, те са по-склонни да се доверят един на друг и да спазват взаимно уважение към личното пространство на другия. Въпреки това, страстта в тази връзка отдавна е изчезнала. Също така, тази позиция може да показва, че в отношенията им има напрежение. Тези, които спят в тази позиция, са склонни да се стремят към своята независимост, дори и с цената на тяхната връзка.

Психолозите казват, че позиция 4 е характерна за „спонтанните“ отношения. Тези партньори са много различни: всеки има свои приятели, хобита и интереси. Въпреки това, те имат доверие един на друг и не са склонни да променят своя партньор. Протегната ръка показва желанието за защита на избраника или опит за примирие след конфликт.

Поза номер 5 е доказателство за отлични взаимоотношения: тези партньори са си най-добри приятели, любовници и са свързани помежду си завинаги. Те изпиват към другия дълбоко доверие и обич.

Позиция 6 – единият партньор се опитва да задържи другия към себе си. Но истината е, че той изпитва нужда да чувства партньора си, да го докосва и да го защитава. Този, който спи с гръб към партньора си, вероятно няма да има достатъчно свобода.

Поза номер 7 е ярък пример за доминирането на един от партньорите. Въпреки това, тези взаимоотношения често са много силни и щастливи. Имат прекрасен сексуален живот и ролите в дома са ясно разделени.

Поза номер 8 е, когато един от партньорите, е прегърнал другия, който е с гръб към него. Това е проява на внимание и грижа. Независимо от факта, че на тези хора им е удобно и добре заедно, връзката им е пълна със съмнение и несигурност за бъдещето.

Позата под номер 9 се характеризира с увиване около ръцете и краката на партньора. Това е знак за страстна и бурна връзка. Тези хора имат повишена нужда да се чувстват като едно с партньора. Също така, лидерите и ревнивите хора спят в тази позиция.

Вижте още: Тест: Какво ли ще видите на тази картина? Научете повече за себе си!

Номер 10 не е най-добрата поза за една връзка. Тя издава упоритите хора и тези, които се опитват да отстояват себе си. Тези партньори не са склонни да изразят любовта си към партньора си. Вместо това, те се борят за управление и доминиране в отношенията.

Трябва също така да се отбележи, че най-пълна характеристика на отношенията може да даде позата, в която се събудите на сутринта, а не тази, в която заспивате. В допълнение, някои психолози твърдят, че действията могат да се анализират и в обратна посока. Ако се събуждате в „добра“ поза, връзката ви може да бъде заздравена.