НАЧАЛО ЗДРАВЕ Вода от семена копър: Ще ви помогне при редица заболявания!

Вода от семена копър: Ще ви помогне при редица заболявания!

0
Вода от семена копър: Ще ви помогне при редица заболявания!
Вода от семена копър: Ще ви помогне при редица заболявания!

Всеки знае, че е препоръчително бебетата да пият вода от семена на копър, за да се предотвратят проблеми със стомаха и червата. Но се оказва, че копъровата вода за възрастни е не по-малко полезна!

Тази чудодейна напитка може да ви помогне да отслабнете и да намалите кръвната захар. Водата от копър може да се разглежда като една отлична превенция срещу диабет! Препоръчително е да я приемате редовно при сърдечна недостатъчност, цироза на черния дроб и подуване на корема.

Само се замислете – едно семе от копър съдържа етерични масла, олеинова и линоленова киселина, флавоноиди, каротин и витамини А и C! Сега е ясно защо тази напитка има такова мощно действие!

Приготвяне на вода от семена копър у дома

Необходими съставки:

1 супена лъжица семена от копър

1 литър кипяща вода

термос

цедка

Приготвяне:

Изсипете врялата вода върху семената от копър и оставете да престои в термос за един час. Ако нямате термос, можете да използвате буркан с капачка, като го увиете във фолио и го сложите в найлонова торбичка.

Един час по-късно, отцедете напитката. Взимайте 2 чаши на ден: 1 чаша сутрин, 1 вечер.

При подуване на корема и колики можете да увеличите дозата на 3-4 чаши на ден.

Вижте още: Главоболието ви е ужасно? Ето как да го облекчите!

Особено полезна е тази напитка за хората, които са с наднормено тегло. С широката гама от уникални вещества в състава си, копъровите семена помагат да се справите с Вода от семена копър: Ще ви помогне при редица заболявания метаболитните нарушения и пристъпи на глад, както и да нормализирате нивото на кръвната си захар. Всичко това улеснява и ускорява процеса на отслабване!