Запушените канализационни тръби са общ проблем, който обикновено се случва в домовете, където канализацията и отоплителните системи са временни и незавършени. В една подобна къща живее моята баба. Ох, колко много се е срещала с този проблем…

Ужасната миризма и честото задръстване толкова много са я уморили, че през повечето време старицата предпочита да бъде някъде из страната, далеч от града. Обърнете внимание на факта, че баба ми е все още бизнес дама. По време на нейното отсъствие, тя дава под наем апартамента си за малко пари на студенти, които не са твърде капризни към жилищното строителство.

Един ден, връщайки се от лятна резиденция, баба ми била поразена от факта, че в тоалетната напълно отсъствала неприятната миризма от тръбите. Както се оказало по-късно, една от тогавашните й квартирантки използвала няколко средства, които ги има във всяка къща…

Как да отпушите тръбите си?

Необходими продукти:

250 грама сода за хляб

100 грама бял дестилиран оцет

2,5 литра топла вода

стар голям парцал

Начин на приготвяне:

Нагрейте, а най-добре сварете оцет в малка тенджера. Изсипете 250 грама сода в канала, а след това бързо налейте оцета в мивката. Веднага след като извършите тази манипулация, запушете канала с голям стар парцал. Смесването на оцета и содата за хляб ще предизвика химична реакция, която помага за почистване на запушените тръби.

Вижте още: Обувките ви ще бъдат като нови с тези прости трикове!

Оставете сместа от оцет и сода за хляб да действа в продължение на 30 минути. През това време затоплете около 2,5 литра вода. След това бавно налейте топлата вода в канала. В никакъв случай не наливайте топла вода в тоалетната!

С тази процедура ще почистите всичките затлачвания. Ако при първия опит, не сте успели да отпушите канализацията, просто повторете всички манипулации отново.