НАЧАЛО ЗДРАВЕ Боб вместо ангалгин, люти чушки срещу температура, канела срещу бактерии

Боб вместо ангалгин, люти чушки срещу температура, канела срещу бактерии

0
Боб вместо ангалгин, люти чушки срещу температура, канела срещу бактерии
Боб вместо ангалгин, люти чушки срещу температура, канела срещу бактерии

С промените на времето от топло към студено идват и първите настинки. Вместо веднага да приемате хапчета и да тичате по лекари, опитайте се по естествен начин да облекчите симптомите и да победите бактериите, с помощта на боб, канела и още нещо…

Боб вместо аналгин

Бобът е чудесно средство за успокояване на главоболие, причинено от настинка. Ако настинката е силна, сварете боб и чесън докато омекнат, пасирайте ги и добавете малко лимонов сок. Намажете слепоочията. Привържениците на народната медицина казват, че за много кратко време няма да усещате напрежение и главоболието ще изчезне.

Магданозът и босилека успокояват кашлицата

Ако ви мъчи суха кашлица, босилекът и магданозът са незаменими. Има няколко рецепти. Сварете чай от босилек и го пийте хладък, дори може и охладен през деня, за да успокои гърлото и кашлицата. Смесете ситно нарязан корен от магданоз с чаша бяло вино и оставете да кипне. Пие се докато е горещо, няколко пъти на ден.

Вижте още: Главоболието ви е ужасно? Ето как да го облекчите!

Лютите чушки намаляват температурата

Лютото изпотява тялото силно, което води до охлаждане на целия организъм. Ако имате температура консумирайте люти чушки, не напразно мексиканците по време на най-големите горещини ядат много чили пиперки. Не е необходимо да търсите чили, и нашите домашни люти чушки ще свършат работа.

Канела и риган убиват бактериите

Канелата и риганът не позволяват на бактериите да се размножават. Ако ги консумирате редовно, тялото ще се бори по-добре срещу бактериите. Дори е доказано, че ако в каймата добавете канела или риган, може да се предотврати развитието на бактерии в месото.

Пресен кориандър – съдържа антибактериални свойства и се препоръчва да се добави в суровото месо, тъй като може да предотврати развитието и да дефрагментира салмонелата.