НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Да премахнем петната от твърдата вода бързо и почти без пари!

Да премахнем петната от твърдата вода бързо и почти без пари!

0
Да премахнем петната от твърдата вода бързо и почти без пари!
Да премахнем петната от твърдата вода бързо и почти без пари!

Твърдата вода може да бъде реална причина да усетите болка в областта на шията и главата. Гледате тези петна в кухнята и в банята и се разболявате. Още по-лош е фактът, че да се отървете от тях, не е никак лесно, ако сте решили да използвате обикновени препарати.

Причината за образуването на петната е, че преминаващата вода през тръбата, съдържа много варовик, калций и магнезий. Сами по себе си тези минерали са безвредни, но петната от тях са доста упорити!

Много хора си мислят, че за да се отърват от тях завинаги, се нуждаят от скъпи и миризливи химикали. Но има един по-добър начин!

Това видео ще ви покаже как да премахнете петната от твърдата вода с минимални усилия и бюджет!

Първо, изсипете в купа малко дестилиран бял оцет. След това вземете стара памучна кърпа и я потопете в съда. Нека добре да се напои. В това време се уверете, че мивката е абсолютно суха. Не трябва да има влага.

Покрийте с кърпата особено “мръсните” места, където са най-големите отлагания. Нека кърпата остане там в продължение на 1 час. След това я поставете обратно в оцета. Вземете една стара износена гъба и без никакви усилия, избършете повърхността. Петната ще изчезнат, а повърхността отново ще бъде брилянтна!

Вижте още: За идеалното сварено яйце ви трябва само една игла! Правете това винаги!

Повторете същата процедура с всички повърхности, за да почистите особено трудните петна.

Между другото, този метод работи чудесно и когато трябва да избършете скрина или китайския си порцелан. Обърнете само внимание, че ако ще прилагате сместа върху мебели, не използвайте обикновен плат, а хартиени кърпи.