НАЧАЛО РЕЦЕПТИ Огледална глазура в домашни условия: Ето как да си я приготвим!

Огледална глазура в домашни условия: Ето как да си я приготвим!

0
Огледална глазура в домашни условия: Ето как да си я приготвим!
Огледална глазура в домашни условия: Ето как да си я приготвим!

След като в магазина видях тортата, която имаше такава брилянтна и красива глазура, аз веднага поисках да се науча да си я приготвям сама! Приятелят ми имаше рожден ден и реших да го изненадам със специален подарък. Знаейки, че той обича бонбони и че е опитвал много различни сладки шедьоври, да го изненадам щеше да бъде изключително трудно.

И все пак, аз и приятелките ми се събрахме и решихме да направим тази лъскава торта, на която той определено нямаше да остане безразличен. Рецептата открихме в интернет. Най-трудното нещо беше да я намерим, но сега я споделям с вас.

Огледална глазура

Съставки:

Мед – 5 супени лъжици;

Вода – 0,5 чаши;

Кондензирано мляко – 6,5 супени лъжици;

Захар – 6 супени лъжици;

Желатин – 1,5 супена лъжица;

Шоколад (млечен) – 170 грама;

Начин на приготвяне:

Първо, смесете желатина с вода, разбъркайте и оставете за около 15 – 20 минути да поеме от течността.

След това в дълбок съд излейте водата, добавете захарта и меда. Разбъркайте добре. Поставете съда на огъня до завиране, след което задръжте още 2 минути.

След това отстранете от котлона и добавете подсладеното кондензирано мляко и желатина. Натрошете шоколада на парчета и също го добавете в съда. Разбъркайте добре, докато се разтвори.

Вземете сито и филтрирайте глазурата.

След това покрийте тортата с глазурата с кръгови движения, като започнете от средата. За да направите това, поставете тортата на стойка, така че излишната глазура да капе надолу и да не развали вашия шедьовър.

Вижте още: Фритата: италиански омлет. Вкусна и бърза закуска!

Сложете в хладилник до пълното втвърдяване на глазурата.

Приятелят ми беше приятно изненадан. Остана поразен от лъскавата глазура и не можеше да откъсне поглед от тортата. Така че можете да приготвите този шедьовър на близките си хора у дома и да ги зарадвате с кулинарните си умения.

Бон апети!