НАЧАЛО ЗДРАВЕ Орехите са супер полезни! Яжте по 5 ядки на ден!

Орехите са супер полезни! Яжте по 5 ядки на ден!

0
Орехите са супер полезни! Яжте по 5 ядки на ден!
Орехите са супер полезни! Яжте по 5 ядки на ден!

Орехите с право са удостоени със званието суперхрана. Витамини А, В1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, каротин, танини, хинони, линолова киселина, линоленова киселина,  юглон, летливи, както и фосфор, калий, магнезий, калций, сяра, желязо, манган, цинк  – всичко това прави орехите ефективно средство за укрепване на организма и поддържане на здравето.

Лечебни свойства на ореха

Ако ядете по 5 ореха дневно бързо ще ускорите мозъчната си функция, ще подобрите състоянието на кожата, косата и ноктите си. Много лекари препоръчват тези ядки, за да намалите риска от сърдечно-съдови заболявания, рак, диабет.

За да неутрализирате и отделите токсичните вещества от организма си, яжте ядки, напоени с топло мляко. Натрошените орехи и мед са ефективно възстановително средство при бронхит, пневмония и дори туберкулоза.

Смесете счукани орехи с извара и стафиди и ще получите отлично средство за възстановяване на сърдечния мускул, черния дроб, нервната система и засилване профилактиката срещу атеросклероза. Също така използвайте тази смес, за да избегнете влошаване на зрителната острота. За да получите всички ценни вещества от орехите, сдъвкайте добре ядката.

Вижте още: Отървете се от изпъкналите кости на краката! Полезни рецепти!

За децата ядките са полезни за профилактика и лечение на анемия, правилно психическо развитие, подобряване на паметта, както и като противоглистно средство. За броя орехови ядки е най-добре да се консултирате с педиатър, като се вземат предвид индивидуалните особености на детето.

И все пак, за да избегнете алергичните реакции при приема на орехите, трябва да знаете кога да спрете. Тези, които страдат от колит и ентероколит, трябва да не ги употребяват.