НАЧАЛО ЗДРАВЕ Сърдечен удар: Ето как да оцелеете, ако сте сами в апартамента си!

Сърдечен удар: Ето как да оцелеете, ако сте сами в апартамента си!

0
Сърдечен удар: Ето как да оцелеете, ако сте сами в апартамента си!
Сърдечен удар: Ето как да оцелеете, ако сте сами в апартамента си!

Най-лошото нещо, което може да ви се случи, е да бъдете сами по време на сърдечен удар. Обикновено пациентът има само 10 секунди, след като установи, че “нещо със сърцето му не е наред”, преди да се срине на пода в безсъзнание.

Но би било най-добре да се подготвите предварително за такъв сценарий.

Така че, какво да правите, ако очите ви рязко “плувнат”, а сърцебиенето ви стане необичайно? Започнете силна, много силна кашлица!

Колкото по-често и повече, толкова по-добре. Всеки път, преди да се изкашляте, поемете дълбоко дъх, колкото е възможно. И тогава кашляйте силно и за дълго време, така че да започнете да отделяте храчки дълбоко от белите си дробове.

В идеалния случай, направете така, че да кашляте на всеки 2 секунди, без да спирате – толкова продължително, колкото сърдечния ви ритъм отново да се върне към нормални граници или в стаята да дойде някой, който може да се обади на бърза помощ.

На първо място, поемайки дълбоко дъх, вие позволявате на кислорода да проникне по-дълбоко в белите ви дробове и по-бързо да се разпространи по цялото ви тяло. Това е важно при сърдечна недостатъчност.

Второ, всеки път, когато кашляте, вие прилагате един вид изкуствен сърдечен масаж, който стимулира и пречи на сърцето ви да спре.

Вижте още: Подобрете зрението и паметта си със 70%! Това е невероятно!

Разбира се, така не можете да решите самия проблем. Затова дори ако се чувствате по-добре след тези процедури, трябва незабавно да се обадите на бърза помощ. Така ще спечелите време, за да стигнете до болницата!

Кардиолозите казват, че ако споделите тази информация с 10 души, най-малко един от тях, ще спаси живота си от сърдечен удар. Споделете!