НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Прах за пране – как най-бързо да проверим качеството му

Прах за пране – как най-бързо да проверим качеството му

0
Прах за пране - как най-бързо да проверим качеството му
Прах за пране - как най-бързо да проверим качеството му

Прах за пране, който освежава тъканите, запазва дрехите и ароматизира, е все по-трудно да се открие. Но ние ще ви научим как да го избирате.

Огромно е разнообразието от перилни препарати. И понякога да се разбере качеството на праха за пране е много трудно. Някои от тях премахват петната, но оставят белезникави следи по цветните и тъмни дрехи, други са предназначени за цветно пране, но просто “освежават” и не изпират както трябва замърсяванията …

Добрият перилен препарат

Възможно е още дълго време да се помъчите в търсене на подходящото перилно средство и да изхарчите доста пари, ако не знаете един прост трик за определяне на качеството на праха за пране.

Прах за пране - как най-бързо да проверим качеството му

За да се определи качеството на праха за пране е нужно да разтворите в чаша вода една супена лъжица прах за пране и в получения разтвор да поставите парченце белтък от твърдо сварено кокоше яйце.

Прах за пране - как най-бързо да проверим качеството му

Ако пуснатото парченце белтък остане невредимо, то този прах за пране е с лошо качество.

Ако белтъкът е станал по-мек и дори леко е започнал да се разтваря – прахът е подходящ за пране на цветни дрехи и дрехи с леки замърсявания.

Но ако белтъкът се разтвори напълно, то този прах за пране е идеален за изпиране на бели и силно замърсени дрехи!

Вижте още11 хитрости в кухнята! Ето как да бъдете перфектна домакиня!

Ето още един много бърз тест. В желания брой контейнери (в зависимост от броя проби на видовете прах за пране, които желаем да оценим) се изсипва 50 мл топла вода. Разтваря се във всеки съд 1/4 чаена лъжичка прах за пране. След това към всеки контейнер се добавят по 2 капки зеленка (брилянтно зелен алкохол), разбърква се и се наблюдава цвета на водата.

Прах за пране - как най-бързо да проверим качеството му

В съда с висококачествен избелващ прах, водата трябва да се обезцвети доста бързо и съответно това означава, че този прах е най-подходящ за бяло пране.

Благодарение на тези прости хитрости от живота, вашите чаршафи и кърпи винаги ще са изкрящо бели.

Задължително споделете тези интересни трикове с приятелите си!