НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Мивката излъчва неприятна миризма – как да се отървете от нея

Мивката излъчва неприятна миризма – как да се отървете от нея

0
Мивката излъчва неприятна миризма - как да се отървете от нея

Мивката в кухнята или банята често е източник на неприятна миризма. Дори да почиствате редовно и старателно, проблемът обикновено остава.

Причината е самата канализация. Честото използване на специален препарат за почистване на канали обаче не е препоръчително, тъй като той може да увреди гъвкавите връзки, както и тънкостенните тръби на сифоните. Също така натриевата основа, която е основната им съставка, може да увреди кожата и лигавиците ни. Ако сте се опитвали да наливате в сифона различни вещества, с които разполагате в къщи, но въпреки това миризмата с дъх на отпадна вода остава, то тази статия може да ви даде отговора, който търсите.

Каква може да бъде причината за отделянето на сяра или остра миризма, която се излъчва от мивката?

Храни, косми и различни частици могат да се натрупат в сифона на мивката. Тъй като те засядат във влажните хлабини на сифона, се образуват бактерии, излъчващи воняща газове.

Това се усеща по-осезаемо ако сифонът не се използва за определен период от време. Ако филтърът под мивката е поставен правилно, но тази миризма на сяра все още присъства, може да се наложи по-добро почистване на сифона за отстраняване на бактериите и частиците, хванати вътре в капан.

Смесителите за баня и кухненските мивки, от време на време миришат, все едно наистина водата е мухлясала, дори когато тя тече. В този случай някои хора веднага ще посегнат за химични препарати като белина и амоняк, въпреки че много от тях забравят, че тези почистващи препарати няма да повлияят на качеството на подземните води.

Когато водата се отича добре през сифона и мивката не е запушена, миризмата на сяра или развалени яйца е прост проблем, който може да бъде решен без водопроводчик. Всичко от което действително се нуждаете е малко “парфюмиране”!

Какво да изберете за да “ароматизирате” вашата мивка?

Белина, амоняк, или “Негово Величество лимона”?

Сифонът на кухненската ви мивка мирише лошо, мивката в банята ви мирише на развалени яйца, кухненската мивка мирише на канализация, на вонящ сифон или с една дума – мирише отвратително, когато водата тече?

Ако питате мен, и първият и последният ми избор е лимон. Той е не само отличен детоксикатор на организма, но и щадящ околната среда дезодорант за вашата кухня, баня или канализация.

Мивката излъчва неприятна миризма - как да се отървете от нея

Содата бикарбонат, от друга страна, може да замени много силни и токсични почистващи препарати, а предоставя отлични резултати. Тя дезодорира сифоните на мивката и ваната ви и пази от появата на неприятни миризми. А най-хубавото е, че е евтина!

С този прост трик за отстраняване на миризмите ще се отървете от неприятната миризма в цялата къща и ще защитите природата в същото време!

Вижте ощеЧистенето никога не е било толкова лесно: 12 супер съвети!

Без повече излишни приказки, искам да ви кажа как да си приготвите свой собствен дезодорант за мивка.

А ето от какво ще имате нужда:

• 1/2 чаша лимонов сок
• 1/2 чаша сода за хляб

Инструкции за приложение:

• Загрейте лимоновия сок и след това го добавите в содата. (Вместо лимонов сок, можете да използвате оцет.)

• Изчакайте да се разтвори.

• Правете това бавно, защото няма да има точно определена реакция между содата и сока под формата на образуване на пяна.

• Разбърква се и бавно се излива в сифона.

• Изчакайте 10 минути, за да поеме цялата мръсотия и едва след това изплакнете с топла вода от чешмата.

Вие успяхте! Не остана и следа от всички лоши миризми и мръсотия вътре в мивката. Всичко изчезна и сифоните в къщата ви ще миришат приятно по-дълго! Ще усещате само чиста свежест във въздуха!