НАЧАЛО ЗДРАВЕ Уникалната лечебна сила на черната ряпа: стари народни рецепти!

Уникалната лечебна сила на черната ряпа: стари народни рецепти!

0
Уникалната лечебна сила на черната ряпа стари народни рецепти!
Уникалната лечебна сила на черната ряпа стари народни рецепти!

Черната ряпа е ценен хранителен и лечебен продукт. Тя има силни и многообразни полезни свойства.

За ползите от ряпата е споменал още Хипократ, този корен се използвал широко в древна Гърция като храна и като лекарство, а от самото растение са добивали масло.

Захарен диабет. Сок от ряпа по 2 супени лъжици 3 пъти на ден.

Камъни в бъбреците и пикочния мехур. Сок от ряпа на празен стомах по 30 грама.

Глисти. 1-2 супени лъжици сок на гладно.

Оток. Сок от ряпа по 2 супени лъжици 3 пъти на ден.

Метеоризъм (газове в червата), камъни в бъбреците и пикочния мехур, невралгия, анемия, отоци, коклюш – смесвате сокът от ряпа с мед 1:1 – по 1 супена лъжица 3-4 пъти на ден.

Засилване на кърмата – 1-2 грама на смачкани семена от ряпа 3 пъти на ден.

Анемия. Сок от ряпа, моркови и цвекло 1:1:1 – едно от най-добрите средства. По 1 супена лъжица 3 пъти на ден 20 минути преди хранене в продължение на 3 месеца.

Стимулиране на секрецията на жлъчката и стомашния сок – 1 супена лъжица сок в продължение на 15 минути преди всяко хранене.

Камъни в жлъчния мехур, бъбреците, пикочния мехур – в рамките на 3 месеца пийте 200 мл сок на ден.

Аритмията на сърцето. Смес от сок от ряпа и мед 1:1 по 1 супена лъжица 3 пъти дневно преди хранене.

Цистит. Смес от сок от ряпа и мед 1:1 по 1 супена лъжица 3 пъти дневно след хранене в продължение на един месец.

Подобряване работата на далака и на храносмилателните органи – смес от мед и сок от ряпа 1:1 по 1 супена лъжица 3 пъти на ден преди хранене.

Кашлица. Ряпата се нарязва на малки кубчета, засипва се със захар, слага се в стъклена купа и се оставя за една нощ. На следващия ден образувалия се сок се пие по една супена лъжица на всеки час.

Бронхит, катар на горните дихателни пътища, магарешка кашлица, белодробна туберкулоза – пийте сок с мед или захар 1:1 – по 1 супена лъжица 3-4 пъти на ден.

Настинка – инхалация. Настържете ряпата на ренде и я оставете в затворен буркан в продължение на 30 минути. През деня направете няколко вдишвания над този буркан, задръжте въздуха. Така 8 пъти на ден.

Злокачествени образувания. 1 кг ряпа се нарязва на малки парченца и се залива с 1 литър водка. Оставете 2 седмици на топло място, разклащайте съда редовно. Прецедете. Приемайте по 50 мл 3 пъти на ден 30 минути преди хранене.

Прочистване на жлъчния мехур. Свеж сок от ряпа пийте вечерта, като започнете с 100 мл, постепенно увеличете до 400 мл. Курс – 6 седмици.

И най-накрая – една рецепта за прочистване на кръвоносните съдове, жлъчния мехур, бъбреците, пикочния мехур… Тази рецепта може дори да се нарече “рецепта за подмладяване на целия организъм.”

Сокът от черната ряпа се пие един час след хранене. Дозата се увеличава постепенно, като се започва с една чаена лъжичка, следете състоянието си. Ако жлъчните пътища са силно задръстени, можете да почувствате болка в черния дроб. Следователно, вие трябва да започнете с една чаена лъжичка, ако болката в черния дроб изчезне, постепенно увеличете дозата. Ако усещате незначителна болка в черния дроб, е време да спрете ескалацията на дозата, дайте време на тялото да се очисти и след това я увеличете отново. В резултат на това количеството сок, което трябва да пиете наведнъж, може да достигне половин чаша.

Колко дълго да пиете сока? Времето при всеки е различно, като дозата на всеки е индивидуална. Важно е тук не времето, а количеството сок. По време на курса трябва да изпиете сок от 10 кг черна ряпа. Много източници съветват веднага да изстискате сока от 10 кг ряпа и да го съхранявате в хладилник… Въпреки това, по този начин вие губите голяма част от хранителните вещества… Затова сокът трябва да бъде пресен и да се приготвя на малки порции.

Как да разберете, че курсът е завършил и вие сте “изпили” 10 кг от черната ряпа? Много е просто. Запишете си колко ряпа сте купили и използвайте само сока. Например, ако сте си купили 2 кг ряпа, трябва да повтаряте тази процедура 5 пъти, докато използвате целия корен. Първо, изберете малка ряпа, чиято доза сок е малка, с увеличаване на дозата и натрупването на вашия личен опит, ще знаете какво количество корен е най-оптимално за вас.

Не изхвърляйте остатъците от ряпата, след като сте направили сока. Те съдържат много ценни вещества и да ги хвърляте е просто глупаво. Използвайте ги в салати или ги смесете с мед, като общото количество, което се приема наведнъж трябва да бъде до 3 супени лъжици.

От пречистването има голям ефект. Всеки ще се чувства по индивидуален начин в зависимост от първоначалното състояние на организма. Неслучайно тази рецепта се нарича “Анти-старееща”. Така че не отлагайте за утре това, което трябва да направите сега.

Вижте още: Сушените кори от нар ще ви излекуват и от най-опасните болести!

Не забравяйте, че черната ряпа се препоръчва и за кожата. Ако сте я отглеждали в домашни условия, я измийте добре с четка и я използвайте задно с кожата. Ако е от магазина, по-добре отрежете най-горния слой.

Въпреки, че всички рецепти включват използването на черната ряпа, лечебен ефект има и зелената ряпа, но е по-слабо изразен. Въпреки това, ако по някакъв нямате черна ряпа, това не е причина да се отказвате напълно от тези рецепти. 70%-вите резултати са по-добре от 0%, нали?

Ряпата е много ефективно и силно средство, така че може да има противопоказания.

Остър гастрит, стомашна язва, панкреатит, сърдечно-съдови заболявания, токсична гуша, бременност, хронична белодробна болест на сърцето – всичко това са противопоказания за използването на ряпата като лекарство.